Ezek az év fagylaltjai

A szotyi mindent visz.

2024. 05. 25. 9:41
év fagylalja díjátadó
Fotó: Magyar Cukrász Ipartestület
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idén is megrendezte az Év Fagylaltja versenyt a Magyar Cukrász Ipartestület. A kezdeményezés célja a hagyományos kiváló minőségű kézműves fagylalt népszerűsítése.

A versenyzők nézők előtt készítették el a versenymunkáikat egy kecskeméti rendezvényen. A város tiszteletére egy új kategóriát is hirdetett az ipartestület,

a sárgabarack fagylalt kategóriát.

Az Év Fagylaltja versenyre idén öt kategóriában rekordszámú, összesen kilencven fagylaltot neveztek, és a korábbi évek díjnyertes magyar fagylaltjaival együtt összesen 130-féle fagylaltot lehetett megkóstolni.

A versenyműveket kiváló cukrászmesterekből álló szakmai zsűri, közönség zsűri és a szakmai szervezetek zsűrije is értékelte.

tökmag sorbet pirosbogyós gyümölcsökkel fagylalt
Fotó: Magyar Cukrász Ipartestület

 

A díjazottak

 

Cukrászdák, kézműves fagylaltozók versenye

  1. Aranyérem, az Év fagylaltja vándorkupa: Tökmag sorbet pirosbogyós gyümölcsökkel – Bergmann Nándor (A Kis Bergmann Cukrászda, Balatonfüred)
  2. Ezüstérem: Meggyes pekuccino – Vadócz Jenő (Promenád Kávéház, Balatongyörök)
  3. Bronzérem: Szerenád – Damniczki Balázs (Damniczki Cukrászda, Székesfehérvár)

 

Mentes kategória: cukrászdák, kézműves fagylaltozók versenye (Hozzáadott cukor, glutén, laktóz és tejfehérje mentes fagylalt kategória)

  1. Aranyérem: Sárgabarack lime maracuja – Marsa Éva Heléna (Vanília & Gelarto, Nagykőrös)
  2. Ezüstérem: Mángó – Böröczky-Asztalos Ágnes (Margaréta Fagyizó, Balatonszemes)
  3. Bronzérem: Rebarbarás makadámia – Kovács Roland (Krém Cukrászda, Székesfehérvár)

 

„Sárgabarack” kategória

  1. Aranyérem: Mámoros marillen – Márton Sándor (Bagaméri Fagylaltozó, Balatonfüred)
  2. Ezüstérem: Kajszibarack dió válogatással – Kádár Ferenc (m-Gel Hungary Kft., Budapest)
  3. Bronzérem: Kecskeméti arany-barack – Papp Balázs (Mester Étterem és Cukrászda, Marcali)
kecskeméti sárgabarackos gombóc dióbundában fagylalt
Fotó: Magyar Cukrász Ipartestület

Alapanyaggyártók, forgalmazók versenye

  1. Aranyérem: Mézes madzag – Nagy László (Békás Kft., Budapest)
  2. Ezüstérem: Napimádó (Sunlover) – Szabados Norbert (König-Units Kft., Üllő)
  3. Bronzérem: Cocobello (fehércsokoládés kókusz, egzotikus gyümölcsökkel) – Rétfalvi Attila (Master Martini Kft., Budapest)

 

Mentes kategória – alapanyaggyártók, forgalmazók versenye

  1. Aranyérem: Mamba (mangó, maracuja, bazsalikom)
  2. Ezüstérem: Ananász-kókusz sorbet – Horváth Diána (m-Gel Hungary Kft., Budapest)
  3. Bronzérem: Vérnarancs – Gangel András (m-Gel Hungary Kft., Budapest)

 

Különdíjak

  • Közönségdíj: Kecskeméti sárgabarackos gombóc dióbundában – Szabados Norbert (König-Units Kft., Üllő)
  • Szakmai szervezetek különdíja: Tökmag sorbet pirosbogyós gyümölcsökkel – Bergmann Nándor (A Kis Bergmann Cukrászda, Balatonfüred)
  • Kecskemét Megyei Jogú Város különdíja: Kecskeméti mosolygós barack – Pokoraczki Ágnes (Bahama Kézműves Fagyizó, Újfehértó)
  • Első Magyar Fehérasztal Lovagrend Különdíja: Kecskeméti arany-barack – Papp Balázs (Mester Étterem és Cukrászda, Marcali)

Borítókép: Az év fagylaltja verseny díjátadója (Fotó: Magyar Cukrász Ipartestület)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.