Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Gulyás Gergely: Sokan vannak Európában, akik háborúba bocsátkoznának

A miniszter arra is figyelmeztetett, hogy az önkormányzati választásoknak nagy belpolitikai tétje van.

Forrás: MTI2024. 05. 27. 21:28
Budapest, 2024. május 23.
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezetõ miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2024. május 23-án.
MTI/Koszticsák Szilárd
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Háború és béke között kell dönteni a június 9-i európai parlamenti (EP-) választáson – mondta Gulyás Gergely kedden este józsefvárosi fóruma előtt.

– Aki a kormánypártokra szavaz, olyan képviselőket küld az Európai Parlamentbe, akik a béke mellett emelnek szót

– hangsúlyozta a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Hozzátette: minden esetben a béke mellett fognak kiállni, akár kisebbségben, akár többségben.

Európa a második világháború óta nem állt olyan közel a háborúhoz, mint most – értékelte a jelenlegi helyzetet a miniszter. Majd kiemelte:

Sokan vannak most Európában, akik a háborúba bocsátkoznának, illetve a háború veszélyét növelnék.

Az európai politikai kérdések mellett az önkormányzati választásoknak komoly belpolitikai tétje van, arról döntenek a választók, hogy kik irányítják majd az önkormányzatokat – jelezte.

Józsefvárosban Kocsis Máté polgármestersége idején, 2009–2018 között rendkívüli fejlődés volt – emlékeztetett Gulyás Gergely. Rámutatott: ehhez képest a most mögöttünk hagyott négy és fél évben a kerület közbiztonsága, köztisztasága jelentősen romlott, ismét megjelent a hajléktalanprobléma. A  Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint ez is azt mutatja, hogy milyen sokat tud hozzátenni egy felelős város- és kerületvezetés egy-egy közösség életéhez.

Gulyás Gergely arra is kitért, hogy

a VIII. kerülethez hasonló a helyzet a Ferencvárosban is, ahol a korábbi években a polgári oldal által véghezvitt tömbrehabilitáció után a fejlődés lelassult.

A fórumon Gulyás Gergely mellett Sára Botond, a Fidesz–KDNP józsefvárosi polgármesterjelöltje és Gyurákovics Andrea, a Fidesz–KDNP ferencvárosi polgármesterjelöltje is felszólalt.

Borítókép: Gulyás Gergely (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.