Következő mérkőzések
Albánia
21:002024. június 24.
Spanyolország
Horvátország
21:002024. június 24.
Olaszország

Házfelújítási botrány: Trippon Norbert is a nyomozás célkeresztjébe kerülhet

Személyesen Trippon Norbert felelősségét is megállapíthatják abban a nyomozásban, amit a DK-s újpesti alpolgármester és felesége családi házának felújításával kapcsolatban rendelt el a Nemzeti Adó- és Vámhivatal – értesült a Magyar Nemzet. Az adóhatóság által folytatott nyomozásban ugyanis az is felmerült, hogy a politikus feleségének kiállított, a házfelújításhoz felhasznált, sokmilliós fiktív számlákért Trippon a saját bankszámlájáról utalt pénzekkel fizetett.

2024. 05. 30. 14:00
Trippon Norbert, a IV. kerület gazdaságért, költségvetésért, városüzemeltetésért és projektmenedzsmentért felelős DK-s alpolgármestere (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Trippon Norbert, a IV. kerület gazdaságért, költségvetésért, városüzemeltetésért és projektmenedzsmentért felelős DK-s alpolgármestere (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Trippon Norbertig is elérhet az a költségvetés gyanújával zajló nyomozás, ami az újpesti alpolgármester házfelújításával van összefüggésben – tudta meg több forrásból a Magyar Nemzet.

Ismert, egy héttel ezelőtt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) házkutatást tartott, majd iratokat foglalt le az újpesti DK-s alpolgármester és felesége házánál. A hatósági intézkedés oka Tripponék családi házának felújítása volt, ami a korábban nyilvánosságra került adatok szerint közpénzből történhetett. Hozzátesszük, az ügyben azóta Budai Gyula is lépett, és vesztegetés miatt feljelentést tett a Központi Nyomozó Főügyészségen (KNYF). 

Milliárdos számlagyár, fiktív számlák, közpénzek

A történet előzménye, hogy egy milliárdokat forgató, számlagyáros bűnbandához tartozó céggel, a Motingatlan Kft.-vel és az alpolgármesterrel kapcsolatban az adóhatóságnál egy ismeretlen személy bejelentést tett. 

Eszerint a Motingatlan nagy összegű, vélhetően fiktív számlákat állított ki Trippon feleségének. A bejelentő megjegyezte, hogy ezek a számlák az alpolgármester családi házának felújításáról szóltak, csakhogy tudomása szerint a kivitelezést nem is a Motingatlan, hanem a SZIN-KER Építő Kft. végezte. A bejelentő fontos körülménynek nevezte, hogy az alpolármester házának felújítása egybeesik a SZIN-KER közel háromszázmillió forintos keretszerződésével, amit az alpolgármester által felügyelt Újpesti Városgondnokság Kft.-vel kötött. Ez a cég az újpesti önkormányzat tulajdonában áll, így bevétele kizárólag az önkormányzattól származó közpénz. 

Trippon fizethette ki a fiktív számlákat

Erős a gyanú, hogy a szerződésért cserébe végezték a ház felújítását, méghozzá közpénzből – hangsúlyozta a NAV-nak a bejelentő, ki még egy nagyon fontos információt közölt is az adóhatósággal: tudomása szerint Trippon a fiktív számlákat a Motingatlannak saját bankszámlájáról, átutalással egyenlítette ki.

Mindez pedig forrásaink szerint Trippon felelősségét is felvetheti a jelentős vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen és bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás bűntette miatt folyamatban lévő nyomozásban. Az ügynek egyébként már van három gyanúsítottja is.  

Tripponékra vallott az egyik gyanúsított

Megírtuk azt is, hogy az egyik gyanúsított nem más, mint a Motingatlan ügyvezetője, aki ráadásul terhelő vallomást tett Trippon Norbertékra. A férfi a nyomozóknak elmondta, a fent említett SZIN-KER Építő Kft. ügyvezetője néhány éve azzal a kéréssel fordult hozzá, hogy az újpesti alpolgármester, Trippon Norbert felesége házának felújításához tudna-e számlákat kiállítani a Motingatlan nevében, ezzel legalizálva a házon végzett felújítást. A Motingatlan ügyvezetője ebbe belement, majd ennek megfelelően 2020 nyara és 2020 november közepe közötti időszakban a házfelújításról kiállított négy darab számlát, összesen csaknem bruttó 23 millió forint értékben Trippon felesége részére – áll a vallomásban, amiben az is szerepel, hogy az átutalt számlák ellenértékének felvételét követően azt a Motingatlan vezetője készpénzben átadta a SZIN-KER ügyvezetőjének.

Úgy tudjuk, a gyanú szerint a SZIN-KER vezetői a Tripponék házfelújításából származó bevételeket eltitkolták, ezzel pedig a költségvetésnek közel ötmillió forintos vagyoni hátrányt okoztak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.