Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Így omlott össze a milliárdos piramisjáték, amiből Magyar Péter bizalmasa is hasznot húzott

Őrjöngő ügyfelek, pánikolás, hamis ígéretek, bennragadt pénzek – többek között ez derül ki azokból a lehallgatott beszélgetésekből és „elcsípett“ üzenetváltásokból, amiket az ügy vádlottjai folytattak egymással, illetve a károsultakkal a milliárdos piramisjáték összeomlása idején. Ez az az a botrány, amelyben Magyar Péter jobbkeze is érintett volt, sőt, több éves szabadságvesztésre ítélték a sötét ügyletei miatt.

2024. 05. 23. 12:00
Forrás: Képernyőkép - Videa.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Kérlek szépen intézd az ügyvédemmel, mert ku…a rég várom, hogy a hitelem rendbe legyen! Válaszolj, kérlek! Őrjöngve hívnak, hogy nem tartjuk a szavunkat” – ezt a kétségbeesett üzenetet kapta egy érintettől annak a milliárdos csalássorozatnak az ötletgazdája, akinek a vezényletével egy egész országot lefedő piramisjáték-hálózatot hoztak létre. Mindez megtalálható annak a büntetőügynek az irataiban, amelynek Magyar Péter bizalmasa, barátnőjének élettársa is a vádlottja volt. S. Máriát jogerősen el is ítélték, több évet töltött börtönben.

 

Az ominózus üzenetváltás egy hónappal a tizenegy évre ítélt bandavezér, F. Attila őrizetbe vétele előtt történt, amikor már látszott, összeomlóban van a jól felépített és évekig tartó, milliárdokat hozó rendszer. 

A lehallgatott beszélgetésekből és leírt üzenetekből az is kivehető, hogy ebben az időszakban már nemcsak a becsapott ügyfelek, hanem a bűnszervezet tagjai is pánikoltak.

„Szia, így ma egy több százmilliós ügyfelet veszítettünk el :-(. Légyszíves hívj! Még ma. Oldd meg kérlek mert így ügyfeleket veszítünk. Puszi” – írta az egyik vádlott F. Attilának. Az üzenet írója később szóba hozta Magyar Péter bizalmasának nevét is, mint aki még mindig „nem rendezte le” az egyik ügyletét. „Mikor lesz? Ez már nagyon kínos nekem. Hoznám a többi ügyfelet, de most kicsit aggódom” – folytatódott az üzenet.

Mindezek mellett volt olyan érintett is, aki lebuktatással fenyegette meg F. Attilát: „3 hónapja bent van 50 (millió – a szerk.) pénzem, amit nem kaptam meg! Eddig türelmes voltam, és korrekt, sőt szinte mindent visszaforgattam. Hoztam egy csomó ügyfelet és ez a hála? Ha ilyen sz…r a helyzet, hogy hozzak új ügyfelet? Ha te ennyire le…rsz engem, akkor én is téged! Nem tartom tovább a hátam linkre és ráduszítok mindenkit! és elhíresztelem, hogy mekkora hazug vagy!”

Nos, a „fenyegetőnek” nem kellett beváltania az ígéretét, hiszen F. Attilára és a bűnbanda tagjaira ekkor már régóta „dolgoztak” a rendőrök és pár héttel a legutolsó beszélgetés után bilincs kattant a bandavezér csuklóján.

 

A történet innentől ismert, az ügyben vádat emeltek és jogerős ítélet született. Ahogy arról már többször beszámoltunk, a piramisjáték szálai egészen a 2010-es évekig és egy, a celebvilágban is jól ismert nagykátai ikerpárig nyúlnak vissza. F. Attila és testvére, a fentebb említett F. László, illetve az általuk létrehozott bűnszervezet megszámlálhatatlan embert vert át, köztük ismert embereket és alvilági figurákat is. Az ikerpár által irányított szervezet több mint nyolcmilliárd forintot szedett össze jó befektetést ígérve, de alig 1,5 milliárdot fizettek vissza a megtévesztett embereknek.

 

A csalási botrány kiagyalóját tizenegy évre ítélték, igaz, F. Attila hamarosan szabadulhat a rácsok mögül. Magyar Péter bizalmasa, egyben élettársa édesanyja már egy ideje szabadlábon van, de korábban ő is több évet ült börtönben a csalási ügy miatt. 

S. Mária a jogerős ítélet szerint összesen 350 millió forintos kárt okozott. 

De ez még nem minden, az eljárás adatai szerint a nő azután is folytatta az ügyleteket és verte át az áldozatokat, hogy F. Attilát, akivel addig szoros kapcsolatban állt, 2012-ben letartóztatták. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.