A Kaposváron és környékén lakók nagyon fognak örülni ennek

Homokos strandot alakíttat ki a kaposvári önkormányzat a városhoz közeli Deseda-tónál a következő másfél évben – közölte Szita Károly (Fidesz–KDNP) polgármester a somogyi vármegyeszékhelyen hétfőn.

Forrás: MTI2024. 05. 13. 16:41
A Fekete István Látogatóközponthoz tartozó sétány a Deseda tó partján Kaposváron 2014. szeptember 10-én. (Fotó: MTI/Varga György)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A témában tartott sajtótájékoztatójáról készült és az MTI-hez eljuttatott hangfelvétel szerint a városvezető beszámolt arról, hogy

570 millió forintot költenek a plázsra, az iszapot felfogó, ezáltal a vízminőséget javító kőgát építésére, továbbá a vízi mentés feltételeinek javítására és fahidak felújítására.

A vízügyi hatóság engedélyével megvalósuló beruházásra azért van szükség, mert a Deseda egyre népszerűbb a kaposváriak és a turisták körében – jegyezte meg.

Szita Károly utalt rá, eddig mintegy ötmilliárd forintot költöttek a tóhoz kapcsolódó fejlesztésekre.

– Fekete Istvánról elnevezett látogatóközpont, bicikliút, parkolók épültek, átalakították a büfésort, megújult a csónakház és folyik a kemping kivitelezése – sorolta a politikus.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.