Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Karácsony Gergely a kampány alatt újítja fel budai álomlakását, elege van a többi lakónak

A fővárossal állapota nem, de ezek szerint a saját lakása állapota érdekli a főpolgármestert.

Forrás: Origo2024. 05. 27. 22:53
Budapest, 2024. március 1.
Karácsony Gergely fõpolgármester elõadást tart a Budapest jövõje címmel megrendezett fórumon a fõvárosi Merlin Színházban 2024. március 1-jén.
MTI/Lakatos Péter
Fotó: MTI/Lakatos Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miközben Budapestet az elmúlt 4 és fél évben a csőd csőd szélére sodorta a baloldali városvezetés és szinte semmi nem épült, Karácsony Gergely egy budai álomlakással gyarapodott tavaly. Az Origo házban lakó olvasója hívta fel a portál figyelmét, hogy a főpolgármester lakása épp a kampányban esik át egy teljes körű felújításon, amely a szomszédokat zavaró, rendkívül nagy zajjal és porral jár. A jelenlegi főpolgármester a felújítással járó problémák elkerülése miatt családjával együtt elköltözött otthonról a kampány idejére – Számolt be az Origo.

Karácsony Gergely a II. kerületben, Buda egyik legdrágább részén, a Pasaréti tér környékén lévő Gábor Áron utcában vásárolt feleségével közösen, egy közel 100 négyzetméteres lakást tavaly

– emelték ki.

Karácsony Gergely lakásvásárlás
Fotó: Origo

A főpolgármesternek – Budapesttel szemben – olyan jó a pénzügyi helyzete, hogy épp most a kampányban egy teljes körű felújításon esik át az értékes lakás. A portál egyik házban élő olvasója elmondta, hogy óriási a felújítással járó zaj és por, amiből már elege van a házban élőknek – írják.

„A főpolgármester – rá jellemző módon – megkímélte magát a tatarozással járó nehézségektől, hiszen a renoválás idejére családjával együtt elköltözött otthonról. Így ki lehet bírni.” – jegyezte meg a szomszéd.

Felmerülhet a kérdés, hogy van-e összefüggés a luxusfelújítása és a Lánchíd körüli korrupciós botrány között – jelezte a portál.

Karácsony Gergely lakásfelújítás
Fotó: Origo

Budapesten nem épült szinte semmi

Miközben Karácsony felújítja budai luxusotthonát, addig a fővárosban szinte semmi nem épült, és az ígéreteit sem tartotta be

 – hangsúlyozták.

Nem valósult meg az Észak-Csepelre és Külső-Ferencvárosba hazudott Budapesti Nagyerdőből, a budai fonódó mintájára beígért pesti fonódó villamos, amelyik összekötötte volna a 14-es és 47-49-es villamosokat. Ígéret volt az M3-as és az M4-es metró meghosszabbítására, az M2-es metró HÉV-vel történő összekötésére, de ezekben az ügyekben sem történt előrelépés több, mint négy év alatt. A panelprogram sem indult újra Budapesten, és még sok más betartatlan ígéret maradt Karácsonyék számláján – sorolták. Hozzátették: ezek helyett csak gazdagodó Gyurcsány-fiókák és korrupciós botrányok jellemezték az elmúlt 4 és fél évet.

Borítókép: Karácsony Gergely (Fotó: MTI/Lakatos Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.