Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Karácsony Gergely még mindig „sunyi”

Wintermantel Zsolt reagált a baloldali városvezetés terveire.

2024. 05. 23. 14:01
KARÁCSONY Gergely
Budapest, 2024. április 9.
Karácsony Gergely fõpolgármester az új Mol Bubi állomás átadásán tartott sajtótájékoztató után a fõvárosi Kopaszi-gáton 2024. április 9-én.
MTI/Bruzák Noémi
Fotó: MTI/Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Átgondolatlannak, szakmaiatlannak és sunyinak nevezte a baloldali városvezetés tervét Wintermantel Zsolt. A Fidesz–KDNP fővárosi frakcióvezetője arra a hírre reagált, amiről már korábban a Magyar Nemzet is beszámolt miszerint a baloldali váróvezetés kitiltaná az autósokat pesti rakpart egy részéről.

A rakpart lezárása ékes példája annak a hozzá nem értő, átgondolatlan és sunyi politikának, amellyel Karácsony Gergely noszogatja, tologatja ezt a várost

– jelentette ki Wintermantel Zsolt.

– Szakmaiatlan, mert nem veszi figyelembe, hogy egy város közlekedési hálózata összetett közlekedési rendszer, abba nem lehet így helyenként belenyúlni. Ez jól látható volt a körúti kerékpársávok és az Üllői úti, valamint a Váci úti „zöld karók esetében”, hiszen ezekkel nem javítottak a helyzeten, de még balesetveszélyes is — mondta a frakcióvezető. Majd kijelentette: 

 nem lehet ilyen ad hoc beavatkozásokat tenni. 

Ugyanez a helyzet a rakpart lezárásával kapcsolatban is, átgondolatlan, hiszen nincsen kitalálva, hogy hogyan fog működni a város. Egyben „sunyi” is, mert Karácsony Gergely úgy fogadtatta el ezt a Fővárosi Közgyűléssel, hogy a közlekedésbiztonsági stratégiáról szóló előterjesztés egy mellékletében volt a főváros közúthálózati terve, amelyben szerepel, hogy a pesti alsó rakpart egy szakaszát teljesen le akarják zárni az autóforgalom elől – mondta Wintermantel Zsolt.  

A tervekről semmilyen előzetes konzultáció vagy előkészítés nem volt a szakmai szervezetekkel

– jelezte a frakcióvezető.

A kormánypárti politikus a június 9-i önkormányzati választásra utalva úgy fogalmazott: 

tizenhét napunk van még hátra, hogy egy jó döntéssel véget vethessünk ennek a borzalomnak

Borítókép: Karácsony Gergely (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.