Következő mérkőzések
Ausztria
21:002024. június 17.
Franciaország
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia

Ma már 30 fok is lehet, de még mindig nem szabadulunk az esőtől + videó

Ezen a héten is marad a változékony idő.

2024. 05. 27. 7:08
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Napos, néhol fátyol- és gomolyfelhős nap vár ránk hétfőn. A korábbi napokhoz képest jóval kisebb számban, csak néhol alakulhatnak ki záporok, zivatarok, az északkeleti megyékben kicsi a csapadék esélye – jelentette a meteorológiai szolgálat. A HungaroMet előrejelzése szerint a keleties szél csak kevés helyen élénkülhet meg, de zivatarok körül átmenetileg meg is erősödhet a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között alakul. Késő estére döntően 14 és 22 fok közé hűl le a levegő.

Estére helyenként, nagyobb valószínűséggel a délkeleti és északnyugati harmadban alakulhat ki kevés zivatar, de az ország középső sávjában sem kizárt az előfordulásuk. A cellákat átmeneti viharos széllökés, intenzív csapadékhullás, esetleg

kisebb szemű jég kísérheti,

de estére várhatóan szinte mindenhol megnyugszik a légkör.

Az éjszaka és a kedd hajnal is legfeljebb kissé fátyol- és gomolyfelhős lehet, a csapadéktevékenység szinte mindenütt megszűnik, de elvétve még előfordulhat zápor. A légmozgás gyenge vagy mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 9 és 15 fok között alakul, de az északi völgyekben ennél hidegebb lesz.

 

Milyen idő lesz a következő napokban?

Összességében tehát az elmúlt napok esős, néhol viharos időjárása után hétfőtől már nyugodtabb idő várható. Szárazabb levegő érkezik, így kisebb eséllyel várható csapadék.

A HungaroMet előrejelzése szerint kedden ugyan nyugat felől egy

hidegfront közelít meg bennünket,

ez legyengült formában érkezik, és inkább hazánk nyugati harmadán okoz szórványosan záport, zivatart, máshol csak néhol valószínű csapadék.

Szerdán, csütörtökön egy

sekély ciklon lesz a közelünkben,

hatására szórványosan várható csapadék, majd péntektől meleg nedves szállítószalag teszi még változékonyabbá időjárásunkat. A hőmérséklet lényegében 23, 29 fok,

a hét vége felé már 30 fok fölé is szökkenhet,

azonban ott még nagyobb a bizonytalanság.

A hét eleji kisebb nyugalmat követően tehát lényegesen nem változik az időjárás jellege, továbbra is nedves, labilis levegő tölti ki hazánkat, így a többórás napsütés mellett marad a záporokkal, zivatarokkal tarkított, fülledt, meleg idő.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.