Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Orbán Viktor: A kampány legfontosabb kérdése a háború vagy béke

Nincs, ami akkora eséllyel tudna békét teremteni, mint a sport – mondta a miniszterelnök szombaton Mezőhegyesen, az új sportcsarnok átadásán.

Forrás: MTI2024. 05. 25. 21:41
PM Viktor Orban, th epresident of Fidesz, delivers a speech at the inauguration of the new sports hall in Mezohegyes on May 25, 2024. Next to him is Minister of Construction and Transport Janos Lazar (Photo: PM's Press Office/Benko Vivien Cher)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kampány legfontosabb kérdése a háború vagy béke, és nincs, ami akkora eséllyel tudna békét teremteni, mint a sport – mondta a miniszterelnök szombaton Mezőhegyesen, az új sportcsarnok átadásán.

ORBÁN Viktor; LÁZÁR János
Orbán Viktor miniszterelnök és Lázár János építési és közlekedési miniszter az új sportcsarnok átadásán Mezőhegyesen (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Orbán Viktor hangsúlyozta: céljuk, hogy ha valamit építenek, az a legjobb legyen, és ha valami magyar, az jelentse azt, hogy a legjobb. Ennek példája szerinte az új csarnok is.

– Sport nélkül nem fog menni – szögezte le a miniszterelnök, hozzáfűzve, nehéz rendes emberré nevelni a gyermekeket ebben a megbolondult világban.

– Ha a gyerekek nem sportolnak, ha nincsenek közösségben, ha nem tanulnak meg kötelességet teljesíteni, ha nem tanulnak munkát és alázatot, akkor nem fog menni – hangoztatta a kormányfő.

Kijelentette, hogy emiatt ez nemcsak egy sportcsarnok, hanem a legnagyobb segítség a szülőknek.

A mezőhegyesi fejlesztések azt a célt szolgálják, hogy az itt élők ne érezzék magukat harmadrendű polgárnak a fejlettebb régiókban élőkhöz képest – jelentette ki Lázár János, amikor Orbán Viktor miniszterelnökkel közösen átadta az új sportcsarnokot.

Az építési és közlekedési miniszter, aki a Mezőhegyesi Ménesbirtok vagyonkezelő alapítványának, a Jövő Nemzedék Földje Alapítványnak a kuratóriumi elnöke is, úgy fogalmazott:

a szakközépiskolát, a kollégiumot és könyvtárat nem magunknak, hanem maguknak építettük, azokat nemcsak a helyiek, hanem a térségben élők is használhatják.

ORBÁN Viktor
Orbán Viktor miniszterelnök és Mocsai Lajos kézilabda-mesteredző, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumi elnöke az új sportcsarnok átadásán Mezőhegyesen (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Köszöntőbeszéde elején azt mondta, hogy a mai nap egyetlen fizető vendége itt Orbán Viktor, majd köszöntötte a helyszínen jelen lévő Mocsai Lajos volt kézilabda szövetségi kapitányt és a Pick Szeged kézilabdacsapat szurkolóit is.

Pap István Tibor, a 4500 lakosú dél-békési város polgármestere elmondta: a legjobb helyen vannak, hogy bemutassa, mennyit fejlődött az elmúlt nyolc évben a város, mióta az állam elhatározta, hogy visszavásárolja a korábban privatizált ménesbirtokot. Hatalmas forrásokat biztosítottak a géppark, az istállók, a szarvasmarhatelep fejlesztésére, továbbá a szakközépiskolára, a könyvtárra és a sportcsarnokra, amely hatással van az itt élők mindennapjaira is.

Fejlesztett az önkormányzat is, mintegy négymilliárd forintnyi támogatásból újították fel a bölcsődét, az óvodát, a köztereket és parkokat, a csapadékvíz-elvezető rendszert. Kétmilliárd forintot meghaladó összegből épült kerékpárút, amely ugyanúgy szolgálja a ménesbirtokon dolgozók javát is. Most az következik, hogy ezeket a fejlesztéseket hatékonyan hasznosítsák, élettel töltsék meg – jelentette ki.

A szombaton átadott sportcsarnok 1350 négyzetméter alapterületű, összes hasznos alapterülete csaknem háromezer négyzetméter. A Ménesbirtok honlapja szerint a létesítményben a hagyományos kézilabda- és kosárlabdapályák mellett többek között edzőterem, elektromos találatjelző gépekkel felszerelt vívópástok, automata önbiztosító rendszerrel ellátott mászófal is helyet kap. A mezőhegyesi polgárok is sportolhatnak majd itt, a 350 fős lelátó alkalmassá teszi az épületet rendezvényközpont funkciójának betöltésére.

A nettó 3,3 milliárd forintos beruházás kivitelezője a budapesti Build It Mérnökiroda Kft., alvállalkozóként a szintén fővárosi Sta-Tech Kft. volt.

A sportcsarnok átadóját egy kézilabda-gálamérkőzés követte a helyszínen, amelyen magyar kézilabda-legendák csaptak össze a mezőhegyesi öregfiúkkal.

Borítókép: Orbán Viktor és Lázár János (Fotó:Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.