Orbán Viktor szerint még van remény arra, hogy megakadályozzuk, lelassítsuk a háború felé masírozást

A kormányfő úgy fogalmazott, a feladat ránk eső része, hogy a békére szavazunk.

2024. 05. 28. 14:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Kettőzött erővel kell végezni a munkánkat és reménykedni abban – aminek a jeleit látom –, hogy a többi európai országban is nő a békepártiak száma, és ez hatást gyakorol majd a kormányokra – fogalmazott Orbán Viktor a közösségi oldalán megosztott videóban.

A miniszterelnök hozzáfűzte, ha nem is térnek vissza a kiindulóponthoz, a békéhez, ami a háború előtt még megvolt, legalább a háborúba masírozás ütemét lelassíthatjuk vagy megállíthatjuk.

– Persze Európa ehhez egyedül kevés lesz, mert az európai választást nekünk kell megnyerni, de van még egy választás, ami nélkülözhetetlen a békéhez, ez pedig az Amerikai Egyesült Államok választása, november elején – emlékeztetett. 

– De ha mi hozzuk a magunkét, ha mi elvégezzük a saját munkánkat, és Amerikában is a volt elnök, Trump elnök úr, aki egy békepárti elnökjelölt, akkor Amerika és Európa talán már ennek az évnek a végére, de ha addigra nem, akkor a következő év során helyre tudja állítani a békét, vagy ha nem is állítja helyre, de el tud érni egy tűzszünetet, és meg tud kezdeni egy béketárgyalást – mondta Magyarország miniszterelnöke.

 

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.