Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Óriási sebességgel haladunk a harmadik világháború felé

Menczer Tamás szerint az a megoldás, hogy minél több békepárti politikust kell Brüsszelbe küldeni.

Forrás: MTI2024. 05. 22. 22:18
Fonyód, 2024. május 22.
Menczer Tamás, a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója beszédet mond a kormánypártok országjáró fórumának fonyódi állomásán 2024. május 22-én.
MTI/Kovács Tamás
Fotó: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az orosz–ukrán háború nem kizárólag európai probléma, mert már világháborús veszély fenyeget, és annak, hogy ez megváltozzon, két feltétele van: az egyik, hogy a békepárti erők kerüljenek többségbe a júniusi európai parlamenti választáson, a másik a novemberi választás eredménye az Egyesült Államokban – mondta Menczer Tamás Fonyódon. A Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója a kormánypártok országjáró fórumához kapcsolódó sajtótájékoztatón kiemelte:

Európa, illetve a világ két táborra szakadt: háborúpártiakra és békepártiakra.

– A háborúpártiak azt állítják, az ukrajnai háború „a mi háborúnk, és ha a mi háborúnk, akkor a célunk az, hogy Ukrajna győzzön, és így mi győzzünk”, azonban mindenki látja, hogy Ukrajna nem fog győzni – jelentette ki. Hozzátette: egyre többen és egyre többet beszéltek az elmúlt hetekben arról, hogy ha Ukrajna egyedül nem győz, „márpedig mindenki tudja, nem fog győzni”, akkor nyugati katonákat kell Ukrajnába küldeni, erről tett említést a francia elnök és mások is.

Emmanuel Macron párttársa arról beszélt, nemcsak katonákat, hanem NATO-csapatokat kell küldeni Ukrajnába, első lépésként azért, hogy kiváltsák a még nem harcoló, például az ukrán–fehérorosz határon állomásozó katonákat, akik így el tudnak menni a frontra harcolni – idézte fel. A kommunikációs igazgató szerint a második lépés az lesz, hogy menjenek a nyugati katonák is harcolni.

Ez azért nagyon veszélyes, mert óriási mértékben növeli a NATO és Oroszország összecsapásának kockázatát, ez az összecsapás pedig „egyet jelentene a harmadik világháborúval”

– jelentette ki Menczer Tamás. Hozzátette: a helyzet rendkívül súlyos, napról napra veszélyesebb.

Amit a háborúpártiak akarnak, azt meg is csinálják, de van lehetőség ezzel szembemenni: ha az európai uniós választáson a békepárti erők kerülnek többségbe, és ha az Egyesült Államokban Donald Trump nyeri az elnökválasztást, akkor van esély arra, hogy a békepárti erők „eredményesen meg tudják változtatni a hajó irányát, amely most óriási sebességgel megy a háború felé” – mondta a kommunikációs igazgató.

Az első lépés az uniós választás, és „mi itthon, Magyarországon tudjuk a feladatunkat elvégezni”: minél több békepárti politikust kell Brüsszelbe küldeni, aki valóban az európai és a magyar emberek érdekeit képviseli – mutatott rá Menczer Tamás.

Borítókép: Menczer Tamás Fonyódon (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.