Következő mérkőzések
Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia

Patkányok tartanak rettegésben egy családot a Pikóék által felújított bérlakásban

Túl sok horrorfilmet néz – mondták az önkormányzatnál a kétségbeesett anyukának.

Forrás: Metropol2024. 05. 12. 19:27
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szinte hihetetlen történetet közölt egy józsefvárosi bérlakás lakóiról a Metropol. Egy gyermekeit egyedül nevelő anya hiába kér hónapok óta segítséget a baloldali vezetésű önkormányzattól, azt a választ kapta: túl sok horrorfilmet néz.

Egy patkány nyoma a konyhaasztalon hagyott kenyéren  (Fotó: Metropol/Vanyi Ákos)

Az édesanya és családja, tizenegyen laktak egy rokonnál, ezért pályázott bérlakásra a VIII. kerületben. Szűkös anyagi lehetőségeik miatt örültek, amikor közölték velük: Pikó András polgármester programja szerinti, frissen felújított otthonhoz jutnak.

Nem sokáig tartott az örömük, amikor a felületesen betett tusolótálca alól, majd az eredetileg rossz állapotú, penészes fal elé barkácsolt kartonfalon lyukakat kiharapva megjelentek a lakásban az élelem után kutató patkányok – írja a lap.

 

Csaknem egy éve tart az iszonyat

Az anyuka és lányai csaknem egy éve rémületben élnek, éjjelre felhangosítják a tévét, hogy legalább ne hallják a kaparászást. Aludni sem tudnak, a nagyobbik lány rendszeresen elszundít az iskolában óra közben, a kicsi, aki nyitott szívvel született, már kijelentette, hogy nem akar a jelenlegi otthonukban lakni.

Egy alkalommal az édesanya szendvicset akart készíteni a lányának, de épp a konyhaasztalon ugrált egy patkány.

Később látta, hogy a vekni kenyérből hiányzik egy jókora darab – mesélte a család a lapnak.

Az édesanya felvétele (Forrás: Metropol)

A család egy időre elköltözött a lakásból, mert nem érkezett segítség a baloldali vezetésű józsefvárosi önkormányzattól.

Amikor először bement a polgármesteri hivatalba, azt mondták neki: „Ne nézzen annyi horrorfilmet…”

Később az önkormányzat leburkoltatta a tusolótálca oldalát, elzárva a patkányok kijáratát, ám a rágcsálók újabb lyukakat haraptak ki az eredeti, rossz állapotokat takaró kartonfalból.

Az édesanya ezután saját kezébe vette a problémát, betömködte a lyukakat. Ezt követően azt nyilatkozta az önkormányzat, hogy elhárult a veszély, és erről papírt is kiállítottak.

 

Pikó helyett kínál alternatívát a Fidesz

Pikó András korábban arról nyilatkozott, hogy 150 lakást újított fel két és fél milliárd forintért az elmúlt négy és fél évben – emlékeztetett a lap. Hogy a cikkben említett konkrét otthon felújítására mennyit fordítottak, nem tudni, miután keretszerződések vannak a feladatra, amelyek több ingatlan munkálatait tartalmazzák.

 Ha átlagolunk, több mint 16 millió forint jut egy lakás felújítására.

Soós György, a Fidesz–KDNP képviselőjelöltje a Metropol kérdésére elmondta: ha megválasztják, felül fogja vizsgálni a kormánypárti új városvezetés ezeket a keretszerződéseket, mert hárommilliárd forintból már 150 vadonatúj lakást lehetett volna építeni, és Sára Botond polgármesterjelölttel éppen ezt tervezik.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.