Porátfúvás söpör végig az autópályákon, de van még valami, ami nehezíti a közlekedést

Két kilométeres a torlódás.

Forrás: Útinform2024. 05. 16. 13:42
Debrecen, 2015. november 4.
Jármûvek közlekednek kora reggel Debrecenben, a Balmazújvárosi úton 2015. november 4-én. Az Országos Környezetegészségügyi Intézet (OKI) adatai alapján a városban napok óta kifogásolt, illetve az egészségtelen fokozatot is elérte a szálló por légköri koncentrációja.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
illusztráció Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Porátfúvás miatt jelentősen romlottak a látási viszonyok, az M1-es autópálya komáromi szakaszán, a 95-ös és a 96-os km között vezessenek fokozott figyelemmel – figyelmeztet az Útinform. Közben szintén az M1-es autópályán, Hegyeshalom irányába a Komárom/Nagyigmánd csomópont után a 91-es és a 92-es kilométer között kamerákat tisztítanak a külső sáv zárása mellett. Itt két kilométeres torlódásra kell számítani.

Kicsit több mint egy éve a Magyar Nemzet is beszámolt arról, hogy halálos tömegbaleset történt az M1-es autópályán Herceghalomnál, amelyben öt kamion és 37 autó ütközött, a fővárosból kifelé vezető úton. Közülük 19 jármű kiégett, és összesen 26 ember sérült meg. Közülük hatan életveszélyesen, heten pedig súlyosan sérültek.

Továbbá az Útinform arról is tájékoztat, hogy félpályán halad a forgalom a 3-as főúton, Hatvan belterületén, mert két személygépkocsi balesetezett. A forgalom félpályán halad.

Közben az M43-as autópályán, a magyar-román határszakaszon, Csanádpalota határékelőnél, a kilépő kamionsor meghaladta a hét kilométert is.

Emellett az M4-es autóúton, a Budapest felé vezető oldalon, az M0-s autóúti csomópontban terelés kiépítés miatt sávlezárásra készüljenek az M3-as autópálya felé haladók. Az M6-os autópályán, a Pécs felé vezető oldalon a C jelű alagutat munkavégzés miatt lezárták. A 170-es kilométernél, a forgalmat átterelik a szemközti oldalra, ahol irányonként egy-egy sávon halad a forgalom.

Átadták a forgalomnak az M44-es autóút új szakaszát Lakitelek és Szentkirály között. Az érintett szakaszt 3,5 tonna súlykorlátozás mellett vehetik igénybe.

A magyar-szlovén határszakaszon, Vas vármegyében, a Kétvölgy és Szentgotthárd közötti összekötőutat utat (7458-as jelű út) a szlovén határátkelőnél lezárták, a határátkeléshez Felsőszölnök felől lehet kerülni.


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.