Következő mérkőzések
Grúzia
15:002024. június 22.
Cseh Köztársaság
Törökország
18:002024. június 22.
Portugália

Sokan gyászolják Sanyit, Békéscsaba kedvenc kakasát + videó

Az állat élete végén már alig nyomott egy kilót.

2024. 05. 22. 7:55
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Hogy tehették ezt azzal, aki a légynek sem ártott, vidám, színes, néha vicces jelenlétével csak örömet okozott az itt élőknek és a miatta ide zarándokolóknak? – tette fel a kérdést közösségi oldalán Sanyi egyik gondozója, miután néhány napja elpusztult Békéscsaba ikonikussá vált kakasa.

Bodrogközy Rita felidézte: sokan fogtak össze az állatért az elmúlt hetekben, még az utolsó percben is gyógyszert szereztek az ünnep alatt.  – Samuné Éva és Urbán Éva évekig etette-itatta minden áldott nap. Nagy Piroska és a többi segítő minden kívánságát leste, de most alulmaradtunk. Felnőtt ember vagyok, de megsirattuk – írta.

 Bodrogközy Rita, Sanyi egyik segítője mutatja a kakas kedvenc fáját a Munkácsy téren (Fotó: Beol)

Sanyi több mint négy éve döntötte el, hogy sorstársaival ellentétben szökést kísérel meg: így került el gazdájától és a csabai piac után a Munkácsy téren talált otthonra. A kakas hamar a helyiek kedvence lett, még egy rajongói csoportot is létrehoztak neki, ahol nyomon követhettük az állat sorsát a közösségi médiában. A kakast azonban bő egy hónapja súlyos támadás érte, a bántalmazása után a békéscsabai Fekete-tanyára került, a tanya egyik tulajdonosa, Fekete Vanda gondozása alá. Ám a segítség későn érkezett.

Nem evett, nem ivott, nem kukorékolt, teljesen össze volt esve, és a lakóhelyéről mindenképpen be akart jönni a lakásba

– árulta el Fekete Vanda a Békés vármegyei hírportálnak. – Ittléte alatt folyamatosan adtuk neki a felírt gyógyszereket, gyógykészítményeket, vitaminokat, de sajnos az állapota romlott. Hétfőn délután a fotelben ültem, Sanyi az ölemben volt, ott aludt el örökre – mondta.

Sanyi emlékére az őt gondozók a Munkácsy téren egy emlék kiskakast is állítottak, a kedvenc fájának árnyékába.

Fekete Vanda és Sanyi kakas, élete utolsó napjaiban (Fotó: Beol)

Borítókép: Sanyi, Békéscsaba közkakasa (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.