Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Szentkirályi Alexandra: Ne a rakpartot, hanem a Gyurcsány-korszakot zárjuk le Budapesten!

A kormánypártok főpolgármester-jelöltje szerint a Budapestnek olyan főpolgármesterre van szüksége, aki valóban az itt lakók ügyeivel foglalkozik.

2024. 05. 24. 11:48
SZENTKIRÁLYI Alexandra
Fotó: Hegedüs Róbert
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rakpart az újabb helyszíne Karácsony Gergelyék újabb őrült ötletének – jelentette ki Szentkirályi Alexandra a Vigadó téri kikötőnél tartott sajtótájékoztatóján, amelynek során kiemelte:

Az autókitiltási botrány már eddig is borzolta a budapestiek kedélyeit. Ezzel Karácsony Gergely ismét önmagát buktatta le. A korábbi napokban attól volt hangos a sajtó, hogy Karácsony Gergely egyik embere, a klímaügynökség vezetője, egy volt MSZP-s árnyékminiszter egy podcastben elmondta, kitiltanák az idős autókat Budapestről. Ezt Karácsony Gergely letagadta, majd pedig előkerült az a videófelvétel, amin Karácsony Gergely maga erősíti meg ezt a tervet.

Az autósüldözés jegyében most pedig a Karácsony Gergely vezette főváros lezárná a pesti alsó rakpartot. Egy budapesti közúthálózati tervből ugyanis kiderült, hogy a pesti alsó rakpart Lánchíd és Szabadság híd közötti szakaszát a balliberális városvezetés teljesen autómentesnek képzeli el, mindeközben azonban nem kínálnak valódi megoldást az autóforgalomnak, amely így várhatóan a belvárosba fog beömleni, tovább súlyosbítva a közlekedési káoszt a fővárosban. 

Ne a rakpartot, hanem a Gyurcsány-korszakot zárjuk le végleg Budapesten. Elég volt abból, hogy a főpolgármester ma a budapestiek ügyei helyett Gyurcsány Ferenc ügyeit intézi főállásban a Városházán

– emelte ki Szentkirályi, aki szerint a budapestieknek egy olyan főpolgármesterre van szüksége, akik a budapestiek ügyeivel foglalkozik, és aki nem Gyurcsány Ferencékkel turnézik a kampányidőszakban, hanem felszámolja a Budapest utcáin tapasztalható közlekedési káoszt.

Óránként átlagosan 2400 autó használja a rakpartot. Ezeknek hatvan százaléka átmenőforgalmat jelent. Karácsony Gergelyék ahelyett, hogy megépítették volna a P+R parkolókat és kötöttpályás fejlesztéseket hajtottak volna végre, csak tiltani akarnak, és drágítanák az autós közlekedést Budapesten. Szerintem ez felháborító. A budapestieknek nem erre van szükségük, hanem arra, hogy valaki végre ezt a közlekedési káoszt egyszer és mindenkorra számolja fel Budapesten, és ne a budapestieket sarcolja meg azért, mert saját maga nem végzi el a munkát

– tette hozzá Szentkirályi Alexandra, majd hangsúlyozta, a megválasztása után arra készül, hogy megoldja azt a problémahalmazt, amit Budapestnek örökül hagyott Karácsony Gergely. 

 

 

Borítókép: Szentkirályi Alexandra (Fotó: MTI/ Hegedüs Róbert)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.