Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Több millió forintot taxizgatott el Karácsony Gergely pártjának társelnöke

A magát zöldnek és környezetvédőnek tartó párt vezető politikusa annak ellenére taxizgatott éveken keresztül a XI. kerületi önkormányzat pénzéből, hogy a hivatal biztosított neki szolgálati autót.

2024. 05. 13. 12:00
Borítókép: Karácsony Gergely és Barabás Richárd (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Nemzet birtokába jutott több mint ötvenoldalas lista alapján az elmúlt öt évben az újbudai alpolgármesterek és azok munkatársai több száz alkalommal utaztak taxival, miközben a kerület gépjárművet biztosított nekik sofőrrel együtt. Lapunk forrásai szerint azonban a lista tetemes részéért a Párbeszéd – Zöldek társelnöke és a kerület alpolgármestere, Barabás Richárd felelt. 

Ezt megerősítik a Magyar Nemzet birtokába jutott hiteles tulajdoni lapok is, amelyeket összevetve a kerület által vezetett taxilistával, kiderül, hogy az indulások és az érkezések tetemes része a Barabás Richárd által birtokolt ingatlanok közvetlen közelében találhatók. A Párbeszéd politikusának ugyanis a vagyonnyilatkozata szerint két ingatlanja van, az egyik a Karinthy Frigyes utca és a Móricz Zsigmond körtér sarkán található épületben, a másik pedig a Hengermalom út 8. szám alatt. 

Ezen két helyszín pedig 2020. január elseje óta több mint négyszáz alkalommal szerepelt a táblázatban. 

 

 

 

A taxizgatásokat tartalmazó listában nem mellesleg számtalan olyan kezdő és uticélt lehet találni, amely gyalogszerrel, vagy pedig kerékpárral is könnyedén megközelíthető. Ilyen volt a 2020 szeptemberében megtett, kicsit több mint két kilométeres táv a XI. kerületi Zsombolyai utca és a Karinthy Frigyes út között, amelynek a legyaloglása mindössze 14 percet vett volna igénybe. Barabás Richárd mindeközben pártjával rendszeresen a klímavédelem fontosságára, a kerékpározás hasznosságára hívta fel a figyelmet. Ennek jegyében a frissen megalakult balliberális vezetésű újbudai önkormányzat még 2019 végén kihirdette a klímavészhelyzetet, illetve a fővárossal karöltve számos forgalomcsillapító intézkedést hajtottak végre, aminek eredményeként Újbuda útjain is megkezdődött az autósok üldözése. 

Az ügyben lapunk kérdéseket intézett a XI. kerület sajtóosztályához és az alpolgármesterekhez. Azt szerettük volna megtudni, hogy melyik alpolgármester pontosan hány alkalommal vette igénybe az elmúlt csaknem öt évben a taxiszolgálatatást, emellett arra is kíváncsiak voltunk, mivel akadályozza meg az önkormányzat, hogy az alpolgármesterek a magánútjaikat is a kerület taxikártyájával fizessék ki. 

A kerület sajtóosztálya mostanáig nem válaszolt a kérdéseinkre, ugyanakkor Hintsch György alpolgármester igen, aki elmondta, az elmúlt években mindössze néhány alkalommal vette igénybe a kerület által biztosított szolgáltatást. Amint választ kapunk kérdéseinkre, frissítjük cikkünket. 

Borítókép: Karácsony Gergely és Barabás Richárd (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.