Élő közvetítés
Szlovénia
ÉLŐ
Dánia

Végrehajtás: Juhász Péter és a Macskafogó Kft.

Jelentős adótartozással vágott bele a polgármesteri kampányába Juhász Péter, aki a saját pénzügyeit sem tudja rendben tartani, mégis egy fővárosi kerületet szeretne irányítani. A politikus adószáma májusban nem szerepelt a köztartozásmentes adózók listáján, miközben vállalkozásaiban lefoglalták a vagyoni részesedését.

2024. 05. 24. 6:58
Budapest, 2014. április 12. Bajnai Gordon, az Együtt-PM vezetõje (j) és Juhász Péter társelnök a szövetség EP-választási kampánynyitó rendezvényén Budapesten, a Lurdy Házban 2014. április 12-én. MTI Fotó: Bruzák Noémi Fotó: Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A belvárosi polgármesterségre ácsingózó bukott baloldali politikus, Juhász Péter nemcsak a drogfogyasztás és a korábbi élettársával való súlyos dulakodás miatt került a figyelem középpontjába, kétes üzleti ügyei is szerepet játszottak ebben. 

Juhász tucatnyi cége közül számos kényszertörléssel végezte, egyes vállalkozásai ellen rendszeresen végrehajtásokat rendeltek el.

A politikus egyik legújabb szerzeménye a Macskafogó Kft., amely az elmúlt években nem mutatott fel árbevételt, üzleti tevékenységet nem folytatott, és mindössze egy főt foglalkoztat. A cég 2023 áprilisában került Juhász tulajdonába, és még egy év sem telt el, máris megjelentek nála a végrehajtók.

Erre először 2024 januárjában került sor, majd ismételten áprilisban foglalták le vagyoni részesedését a vállalkozásban az Opten cégadatbázis adatai alapján. A lefoglalásnak több oka lehet, az egyik az, hogy magánszemélyként jelentős adótartozása van. Tovább erősíti ezt a gyanút, hogy Juhász Péter májusban nem szerepelt a köztartozásmentes adózók listáján. 

Ez pedig arra utalhat, hogy a drogliberalizációs tevékenységéről is ismert polgármesterjelöltnek rendezetlen adótartozásai vannak.

Ezek az információk komoly kérdéseket vetnek fel Juhász Péter pénzügyi helyzetével és kampányfinanszírozásával kapcsolatban. Az esetleges adótartozások és a lefoglalt vagyoni részesedés fényében felmerül a gyanú, hogy a jelölt által folytatott, a baloldali pártok által is előszeretettel használt „mikroadomány-gyűjtés” nemcsak a kampányának finanszírozására szolgál, hanem esetlegesen személyes tartozásai rendezésére is. 

A honlapján megtalálható kampányelszámolás finoman szólva sem túl részletes, a költségsorokon szereplő összegek semmilyen más dokumentummal nincsenek alátámasztva.

A saját bevallása szerint is drogfogyasztó polgármesterjelölt körüli pénzügyi kérdések súlyos árnyékot vetnek az általa sokszor hangoztatott átláthatóságra. Az adózási kötelezettségek betartása minden politikai szereplő esetében fontos tényező, hiszen a választók bizalmának alapját az átláthatóság és a jelöltek felelősségteljes pénzügyi magatartása képezi.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.