Következő mérkőzések
Skócia
21:002024. június 23.
Magyarország
Svájc
21:002024. június 23.
Németország

„Viszlát rakpart, vagy viszlát Gyurcsány és Karácsony?”

A jelenlegi főpolgármester végleg lezárná a Pesti alsó rakpartot.

2024. 05. 21. 16:27
Budapest, 2024. április 14.
Karácsony Gergely fõpolgármester beszédet mond a Demokratikus Koalíció (DK), a Magyar Szocialista Párt (MSZP) és a Párbeszéd-Zöldek közös önkormányzati és európai parlamenti választási kampánynyitó rendezvényén a Budapest Kongresszusi Központban 2024. április 14-én.
MTI/Máthé Zoltán
Fotó: MTI/Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha Karácsonyékon múlik, akkor nem sokáig lehet már autóval közlekedni a rakparton – hívta fel a figyelmet Szentkirályi Alexandra. A Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje a közösségi oldalán rámutatott: Karácsony maga nyújtotta be azt a tervet, miszerint megszüntetné az autós forgalmat a rakparton.

Ezzel karácsonyig végleg szétvernék Budapest közlekedését

– jelezte. 

Szentkirályi Alexandra a hivatalos közúthálózati tervet is bemutatta, amiben látható, hogy a jelenlegi főpolgármester végleg lezárná a Pesti alsó rakpartot. 

A Karácsony Gergely által benyújtott tervezetet a Gyurcsány Ferenc által vezetett Fővárosi Közgyűlés már el is fogadta

– hangsúlyozta a kormánypártok jelöltje. Hozzátette: „Egy biztos, ha nem váltjuk le a Gyurcsány–Karácsony családot, akkor egész évben le lesz zárva a rakpart.”

Ennek következménye az lenne, hogy még nagyobbak lesznek a dugók, tovább nő a légszennyezettség, a megoldásra pedig még tervük sincs. „Tiltani tudnak, de az építkezés már nem megy.” – mondta a főpolgármester-jelölt.

Június 9-én tehát erről is döntünk: viszlát rakpart, vagy viszlát Gyurcsány és Karácsony.

– írta Szentkirályi Alexandra.

Borítókép: Karácsony Gergely (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.