Következő mérkőzések
Franciaország
18:002024. június 25.
Lengyelország
Hollandia
18:002024. június 25.
Ausztria

Búcsúzik a változékony időjárás, már csak itt-ott eshet az eső szerdán + videó

Még kettőt kell aludni, és végre élvezhetjük a nyarat.

2024. 06. 12. 7:07
Gyerekek medencéznek / Illusztráció Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felhős, borús reggelre ébredünk szerdán, és hiába halad kelet felé a vastagabb felhőtömb, mögötte erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, így döntően erősen vagy közepesen felhős időre vár ránk a nap folyamán. A HungaroMet tájékoztatása szerint szórványosan – főként a Duna–Tisza közén és a déli harmadban – fordulhat elő eső, zápor, helyenként zivatar.

A csapadékgócok fokozatosan kelet, északkelet felé helyeződnek, amelyek egy-egy intenzívebb zivatart is magukkal hozhatnak. Az északi szél a Dunántúlon és északkeleten megélénkül, a Nyugat-Dunántúlon és zivatarok mentén megerősödik. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 21 és 27 fok között alakul, de a Nyugat-Dunántúlon ennél jó pár fokkal hűvösebb marad az idő. Késő estére 13 és 20 fok közé hűl le a levegő.

Felhős, helyenként zivataros idő lesz szerda délután. Forrás: HungaroMet

 

Péntektől újra strandidő vár ránk

Már csak kettőt kell aludni, és a zivataros, változékony időjárást egy kicsit magunk mögött hagyhatjuk, a hét végétől szárazabbra és egyre melegebbre fordul az idő. Hazánk vizei is egyre melegebbek, így érdemes kiélvezni a part menti lehetőségeket, ugyanakkor a napfürdőre nem árt figyelni, mert nagyon erős lesz az UV-sugárzás!

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.