Elítéltek egy férfit, aki a Pénzügyminisztérium felrobbantásával fenyegetőzött

Ittasan tett fenyegető bejelentést a rendőrségen.

2024. 06. 19. 11:02
Robbantással fenyegetőzött egy férfi, börtönre ítélték
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy év, végrehajtásában két évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a Budai Központi Kerületi Bíróság egy férfit, aki áprilisban azzal fenyegetőzött, hogy bombákat fog robbantani egy minisztériumi épületben – tájékoztatta a Fővárosi Főügyészség az MTI-t.

A vádirat szerint a negyvennyolc éves férfi április 4-én reggel ittasan bejelentést tett a segélyhívó vonalon keresztül arról, hogy a Pénzügyminisztériumban több bombát rejtett el.

A segélyhívó munkatársa átkapcsolta a hívást a rendőrséghez, ahol az elkövető megismételte: több bombát rejtett el a Pénzügyminisztérium budai Várban található, felújítás alatt álló épületében. A fenyegetést követően a Pénzügyminisztérium két épületét is kiürítették, azokat tűzszerészek átvizsgálták, azonban robbanószerkezeteket nem találtak.

Az épületek átvizsgálása mintegy három és fél óráig tartott, a kiürítésük több mint 1300 embert érintett.

A fővárosi rendőrök az elkövetőt azonosították, és még aznap őrizetbe is vették. A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség a férfit közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állította, és a Budai Központi Kerületi Bíróság bűnösnek mondta ki a bűnösségét teljes körűen beismerő, a cselekményt megbánó és a további tárgyaláshoz fűződő jogáról lemondó férfit. Az ítélet jogerős.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels/Katrin Bolovtsova)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.