Ennyien vehettek részt a békemeneten + videó

„Számok ide, számok oda, ez valóban maga volt a csoda”

Forrás: Hír Tv2024. 06. 02. 21:16
Budapest, 2024. június 1. A drónnal készült képen a Civil Összefogás Fórum - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) Békemenetének résztvevõi vonulnak a Margit hídon 2024. június 1-jén. MTI/Czeglédi Zsolt Fotó: Czeglédi Zsolt
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Sajtóklub legújabb adásában Gajdics Ottó, Néző László és Bencsik András megvitatták azt, hogy mi történt a szombaton megtartott, minden idők legnagyobbjának mondott békemenetén Budapesten. 

A műsorvezető Bayer Zsolt volt, aki a műsor elején már rögtön azt kezdte számolgatni, mennyien vehettek részt a békemeneten, tette ezt a baloldali média által is elfogadottnak tartott módon. Az újságíró rámutatott, amikor a menet első sora megérkezett a színpadhoz, akkor a tömeg vége még valahol a Lánchíd környékén volt – ráadásul ezt ellenzéki 24.hu írta szombaton. Bayer Zsolt szerint ebből következik, hogy ha négyzetméterenként 3 fővel számolunk a menet sűrűsége miatt, akkor nem túlzás azt mondani, hogy a kétszázezres lélekszámot is meghaladhatta a tömeg.

 

„Számok ide, számok oda, ez valóban maga volt a csoda”

 – mondta Bencsik András, aki jóval magasabbra becsülte a résztvevők számát.

Íme a teljes adás:

Borítókép: A drónnal készült képen a Civil Összefogás Fórum – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány békemenetének résztvevői vonulnak a Margit hídon 2024. június 1-jén (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.