Hamis volt a bombariadó a Westendben, csak „szórakozhatott” valaki

A rendőrség közveszéllyel fenyegetés miatt indított büntetőeljárást.

2024. 06. 01. 16:14
A Westend bejárata Fotó: MTVA/Róka László
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bombariadó volt péntek délután a Westend bevásárlóközpontban – adott hírt róla tegnap lapunk is az Index információi alapján. A plázát biztonságiak és rendőrök lepték el, mindenkit megkértek, hogy hagyja el az épületet. 

Az eset kapcsán a rendőrség közveszéllyel fenyegetés miatt indított büntetőeljárást 

– írta lapunk megkeresésére szűkszavúan a történtekkel kapcsolatban az Országos Rendőr-főkapitányság. A válaszból azért néhány információ így is kikövetkeztethető. Közveszéllyel fenyegetést követ el a büntető törvénykönyv szerint:

  • Aki a köznyugalom megzavarására alkalmas olyan valótlan tényt állít, híresztel, vagy azt a látszatot kelti, hogy közveszéllyel járó esemény bekövetkezése fenyeget, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
  •  A büntetés egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a közveszéllyel fenyegetés a köznyugalmat súlyosan megzavarta.

Ebből tehát megállapítható, hogy hamis bombariadóról volt szó, a rendőrök nem találtak robbanóanyagot az épületben. 

Hogy ki és hogyan fenyegetett azzal, hogy bomba van a Westendben, arról egyelőre nincsenek további információk.

Helyszíni jelentések és a közösségi médiás bejegyzések alapján egyébként az emberek fegyelmezetten vonultak ki az épületből, nem tört ki pánik. Többen inkább arra panaszkodtak, hogy nem lettek megfelelően informálva, így nem tudták, mitévők legyenek, újranyit-e még a bevásárlóközpont.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.