Idős turista életét mentették meg a rendőrök Budapesten

A terézvárosi rendőrök az Andrássy úton élesztettek újra egy hazánkba látogató 74 éves turistát.

Forrás: Police.hu2024. 06. 06. 8:29
Eger, 2020. március 28.
Rendõr és közterület-felügyelõ az egri Zalár József utcában a kijárási korlátozás kezdetének napján, 2020. március 28-án. A koronavírus-járvány miatt kijárási korlátozást vezettek be Magyarország egész területére március 28. és április 11. között. Ebben a két hétben az otthonokat, a lakóhelyeket csak munkavégzés vagy az alapvetõ szükségletek ellátása céljából lehet elhagyni. Az élelmiszerboltokat, drogériákat, patikákat 9 és 12 óra között kizárólag a 65 év felettiek látogathatják. A rendõrség a közterületeken megnyugtató, segítõ, empatikus és lojális intézkedésekkel sarkallja a lakosságot a kijárási korlátozás betartásra.
MTI/Komka Péter
Fotó: MTI/Komka Péter
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kisebb csoportosulásra lettek figyelmesek a VI. kerületi Rendőrkapitányság járőrei 2024. június 4-én kora este az Andrássy úton. A Police.hu szerint a csoport egy mozdulatlan nő mellett állt, egy férfi közülük épp azt próbálta megállapítani, hogy vannak-e életjelei. A járőrpár azonnal a segítségre szoruló nőhöz sietett, akinek nem volt kitapintható pulzusa, nem lélegzett. 

Tóth Norbert és Mihály Roland r. őrmesterek mentőt kértek a helyszínre, majd megkezdték a 74 éves nő újraélesztését. A rendőrök felváltva folytatták a mellkaskompressziót, majd az életmentésbe bekapcsolódott egy újabb rendőri egység, Demeter Ferenc és Szabó Zoltán Lajos r. őrmesterek is. 

A mentők pár perc alatt a helyszínre értek és emelt szinten folytatták az újraélesztést, a rendőrök pedig az ő irányításukkal folytatták az ellátás segítését. Végül majdnem egy óra elteltével tudták stabilizálni az idős asszony állapotát, akit a mentők kórházba szállítottak.

Borítókép: Rendőr és közterület-felügyelő az egri Zalár József utcában (Fotó: MTI/Komka Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.