Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Iparűzésiadó-reformot szorgalmaz Lázár János, erősen beleszállt a pazarló polgármesterekbe

A miniszter erősen beleszállt a pazarló polgármesterekbe.

Forrás: Facebook2024. 06. 21. 18:46
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lázár János építési és közlekedési miniszter a helyi iparűzési adó reformját sürgette a közösségi oldalán megjelent videóban. 

– Ennek a dáridónak, ami itt a helyi adóval megy, szerintem egyszer és mindenkorra véget kell vetni – jelentette ki a miniszter. 

– Azt fogom javasolni a kormánynak, és nem vagyok egyedül, mert erről már többen beszéltünk, hogy legyen egy helyi iparűzésiadó-reform, tehát fölül kell vizsgálni az önkormányzatok helyi iparűzési adóját, fölül kell vizsgálni ezt az egész rendszert országosan

– jelentette ki.

 

Az ország érdeke szerint kell cselekedni

Lázár János kijelentette: az ország és a városok érdeke az, hogy a helyi vállalkozók adóját a város költse az iskolákra, az óvodákra, a bölcsődékre vagy a kórházra – hozzátéve: Ugye ezek az épületek mind az önkormányzat tulajdonában vannak, költse arra vagy teremtsen belőle munkahelyet, fejlesszen ipari parkot, építsen utat, járdát. 

– De az, hogy elmulassák, hogy szétosztogassák evésre, ivásra, hogy sörfesztiválokra költsék a helyi adófizetőknek, a vállalkozóknak a pénzét, a munkaadóknak a pénzét azért, hogy megnyerjék a választásokat és ezzel kampányoljanak, ezt én egy zsákutcának tekintem

– hangoztatta Lázár János.

Az építési és közlekedési miniszter leszögezte: természetesen nincs annak akadálya, hogy szórakozzanak az emberek, de az ezt finanszírozó erőforrást helyben, a helyi közösségnek kell megteremteni. A miniszter hangsúlyozta: nem azért fizetnek a vállalkozók adót és munkaadót, hogy azt elmulassa a polgármester.

– Ennek véget fogunk vetni

– szögezte le a miniszter.

Borítókép: Lázár János (Forrás: Facebook/Lázár János)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.