Következő mérkőzések
Dánia
18:002024. június 20.
Anglia
Spanyolország
21:002024. június 20.
Olaszország

Kisebb hadseregnek elegendő fegyvert akartak Magyarországra csempészni Röszkénél + videó

Volt ott minden.

Forrás: NAV2024. 06. 04. 14:27
Röszke, 2024. április 17.
A röszkei közúti határátkelõhely 2024. április 17-én. A határátkelõhelyen ezen a napon Zsigmond Barna Pál, az Európai Uniós Ügyek Minisztériumának parlamenti államtitkára és Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági fõtanácsadója az illegális migrációról tartott sajtótájékoztatót.
MTI/Szigetváry Zsolt
a röszkei határátkelő Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Éles maroklőfegyvereket, tárral felszerelt géppisztolyt és lőszereket találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Csongrád-Csanád Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának pénzügyőrei Röszkén, egy albán rendszámú kisteherautóban – adta hírül a vámhivatal közösségi oldalán.

Az eset május végén történt. Röszkénél jelentkezett belépésre egy Mercedes Sprinter, amelynek albán sofőrje azt állította: nem szállít olyan terméket, amelyet kötelező bejelenteni. Kockázatelemzés alapján azonban a vámügyőrök úgy döntöttek, átvizsgálják az autót és utóbb úgy tűnik, nem csalt a szakemberek szimata. 

Az oldalsó ajtók kárpitja mögött fegyvereknek látszó tárgyakat vettek észre.

Meg is bilincselték gyorsan a férfit, miközben a gépkocsit tételes vámvizsgálatra irányították a hat, szintén albán utassal együtt. A jármű kárpitjának megbontásával kilenc lőfegyvert tárral együtt, egy géppisztolyt, három éles maroklőfegyvert és 2693 darab lőszert találtak.

A határkirendeltség pénzügyőrei a sofőrrel, valamint utasaival szemben lőfegyverrel, lőszerrel visszaélés bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányságon tettek feljelentést.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.