Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Korrupció: házkutatás és gyanúsítások Óbudán

A Magyar Nemzet értesülései szerint több személyt meggyanúsítottak a hatóságok az óbudai önkormányzatnál történt keddi házkutatást követően. Mint azt korábban megírtuk: Czeglédy Gergő baloldali alpolgármester csuklóján pedig kattant a bilincs, a hatóságok őrizetbe vették a politikust. A Központi Nyomozó Főügyészség vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés és más bűncselekmények kapcsán folytat nyomozást.

2024. 06. 19. 6:45
Botrítókép: A Polgármesteri Hivatal részlete Óbudán a Fő téren. (Forrás: MTVA/Bizományosi: Róka László )
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Úgy tudjuk, a hatóságok kedden több személyt is meggyanúsítottak amellett, hogy őrizetbe vették Óbuda baloldali alpolgármesterét, Czeglédy Gergőt.

Mint ismert, a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) kedden házkutatást tartott az óbudai önkormányzatnál korrupciós bűncselekmények gyanújával. A nyomozók a KNYF közleménye szerint más helyszíneket is átkutattak. Az akció részleteiről hiába faggattuk a hatóságot, azt a választ kaptuk, hogy „a sajtóközleményükben foglaltakon túlmenően egyéb adat jelenleg nem közölhető.” 

A megalapozott gyanú szerint egy férfi a saját cégén keresztül 2021-ben szolgáltatások nyújtására, illetve eszközbeszerzésekre fiktív szerződéseket kötött a Budapest Főváros III. Kerület – Óbuda–Békásmegyer Önkormányzattal, illetve az egyik gyanúsított-társa által kijelölt két gazdasági társasággal.

A gyanúsítottak a fiktív szerződések ellenértékeként beérkezett pénzösszegeket készpénzben felvették, és korrupciós célokra fordították. A bűncselekmények elkövetéséhez használt cég megszűnt, a gyanúsított a cég könyvelési iratainak őrzéséről a törvényi követelmények ellenére nem gondoskodott. A nyomozó ügyészség a négy személlyel korrupciós és gazdasági bűncselekmények megalapozott gyanúját közölte.

Czeglédy Gergő alpolgármester tevékenysége már az önkormányzati választás kampánya során gyanút keltett: Szentkirályi Alexandra, a Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje például arról beszélt, hogy 2019 óta Czeglédy 183 millió forinttal növelte értékpapívagyonát és öt új ingatlant is beszerzett.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.