Lecsapott a vihar Budapestre + videó

Hatalmas esőzések tombolnak szerte Európában.

2024. 06. 04. 16:04
Nagykanizsa, 2022. augusztus 28.
Zivatarfelhõ és villám az égen Nagykanizsa felett 2022. augusztus 27-én éjjel. Napközben megnövekedhet a záporok, zivatarok esélye.
MTI/Varga György
Fotó: MTI/Varga György
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki felhőszakadások veszélye miatt a HungaroMet – közölte a katasztrófavédelem. Az érintett területeken rövid idő alatt akár több mint huszonöt-harminc milliméter eső hullhat. Zivatarok kialakulása miatt már tegnap óta érvényben van elsőfokú, citromsárga riasztás. Az érintett területeken villámlásra figyelmeztettek, emellett esetenként megerősödhet a szél, és jégeső is lehet.

Délután hatalmas zivatarfelhő érte el Budapestet, ami Székesfehérvár felől érkezett. Napok óta tartanak az esőzések hazánkban, és hasonló időre figyelmeztetnek az előttünk álló napokban is.

Tolna megyében tegnap annyi eső hullott, amit a víznyelők képtelenek voltak fogadni. Emiatt az utak valóságos folyóvá változtak.

Hétvégén is több helyen tombolt ítéletidő, a debreceni szombati viharról ma tettek közzé lélegzetelállító videót.

Ahogyan arról már lapunk beszámolt, a sok csapadék miatt áradnak a hazai folyók. Budapesten szombaton számíthatunk a Duna vízállásának tetőzésére, ami az alsó rakpart szintjét is meghaladhatja,

ez a rakpart lezárását eredményezné

– figyelmeztetett közösségi oldalán az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF).

Arról is írtunk, hogy emberéletet is követelő árvíz pusztít Németországban, Ausztriában a mai napon tetőzik a Duna.

Fotó: MTI/Armin Weigel

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Varga György)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.