Következő mérkőzések
Szlovákia
15:002024. június 21.
Ukrajna
Lengyelország
18:002024. június 21.
Ausztria

Magyar Péter ukrán szövetségese a magyar államtól kapott állampolgárságával hergel a kormány ellen

Az ukrán férfi számtalanszor szerepelt olyan ukrán hírműsorokban, ahol ellenpólus nélkül támadták Magyarországot, ő pedig büszkén asszisztált ehhez.

2024. 06. 06. 18:27
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint arra már lapunk korábban rámutatott, ami bő két hónapja történik Magyar Péter és a Tisza Párt körül, az a 2022-es választások előtt megvalósult külföldi befolyásolást eredményező baloldali forgatókönyvet idézi. A kampányfinanszírozás átláthatatlan, ezúttal is „mikroadományokat” gyűjtenek, amellyel látszólag fedezik a tetemes költségeket, a Talpra Magyarok Mozgalom honlapjának adatkezelésében ismét felbukkant a datadatos kör, és közben Magyar Péter telepakolta az európai parlamenti listáját a Soros-hálózathoz köthető emberekkel.

Azonban a Pesti Srácok rámutatott, Magyar Péter háborúban álló szomszédunktól is begyűjtött egy szövetségest: Roland Tsebert. Az ukrán politikus nyugati kollégáihoz hasonlóan szintén nem rest, ha Magyarország ellen kell munkálkodni. A hírportál szerint a férfi nem ismeretlen a hazai baloldalon: pózolt már Ujhelyi Istvánnal, Karácsony Gergellyel, Márki-Zay Péterrel, Mesterházy Attilával és Gelencsér Ferenccel is.

A Pesti Srácok felhívta a figyelmet arra, bár Roland Tseber ukrán állampolgár, kiderült, hogy a magyar útlevéllel is rendelkezik. Ez nem is maradt következmények nélkül, ugyanis 2020-ban az SZBU (Ukrán Biztonsági Szolgálat) nyomozást indított ellene. 

A vád szerint Roland Tseber magyar útlevéllel utazott az oroszok által annektált Krím félszigetre, ezzel védve ukrán személyazonosságát 

– emelte ki a hírportál, majd kifejtették: ez azt jelenti, hogy kettős állampolgár, ami Ukrajna törvényei szerint illegális. Magánszemélyeknél a hatóság hajlamos szemet hunyni az ilyen jellegű kihágások fölött, a közszférában dolgozók azonban szigorú szankciókra számíthatnak.

Roland Tseber (Forrás: Pesti Srácok)

Mint írták, nem tudni, mi történt, de ezután nemhogy kerékbe tört, de elkezdett felfelé ívelni a politikus karrierje. Azonban az is kiderült, a férfi mi járatban volt a Krímen: pénzt keresett, de nem is akárhogy:

DJ Ceber néven lépett fel az oroszok által megszállt félszigeten, ahol a szovjet hadsereg napja alkalmából zenélt a Krímet elfoglaló oroszoknak.

Az ukrán politikus ma ott tart, hogy a magyar államtól kapott állampolgárságával hergel hazánk ellen. Számtalanszor szerepelt olyan ukrán hírműsorokban, ahol ellenpólus nélkül támadták Magyarországot, ő pedig büszkén asszisztált ehhez – hívta fel a figyelmet a Pesti Srácok. 

Borítókép: Magyar Péter és Roland Tseber (Forrás: Pesti Srácok)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.