Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Megkezdődnek a nyári táborok, akár a Balatonnál is nyaralhatnak a gyermekek! + videó

Megkezdődött a vakáció, indulnak a nyári táborok. A tavalyi évhez képest valamivel kevesebb, mintegy 215 ezer gyermeket várnak a táboroztatók. Ennek főleg az az oka, hogy egy héttel rövidebb lesz a nyári szünet. Az Erzsébet táborokban idén több mint 40 ezer táborozóra számítanak.

Forrás: HÍRTV2024. 06. 21. 20:24
Gyerekek érkeznek a 96 millió forintos kormányzati támogatással felújított Szélkirálynő katamaránnal a zánkai Erzsébet-táborba 2021. július 8-án. (Fotó: MTI/Varga György)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A táborfigyelő nevű portál ügyvezetője elmondta: a legtöbben a sport táborokat és a kalandtáborokat választják, de az angol és a katonai táborok is a legnépszerűbbek között vannak.

A hagyományos táborok mellett pedig brókernek és tőzsdecápának is tanulhatnak a gyerekek. Sőt, űrrakétát is építhetnek, de akár a mesterséges intelligenciával és a mobiltelefonos alkalmazásfejlesztéssel is megismerkedhetnek.

Tóth Béla ügyvezető, táborfigyelő a HírTV-nek elmondta: az árak tekintetében 10-15 százalékos áremeléssel számolhatnak a szülők, ennek az elsődleges oka, hogy a táboroztatók költségei, mint a gyermekek étkeztetése, a bérleti díjak, a múzeum-, a strand- vagy játszóházi belépőknek a díja nagymértékben növekedtek. Így egy napközis tábornak az átlagára 50 ezer forint lesz, az ottalvós táborok esetében pedig 80 ezer forinttal kalkulálhatnak a családok.

Vasárnap kezdődnek az Erzsébet-táborok is. A Balatonnál két fő helyszínen, Fonyódligeten és Zánkán várják a táborozókat vasárnaptól péntekig tartó turnusokban. Hétvégente pedig a családok pihenhetnek majd a zánkai helyszínen.

Tanulással egybekötött szórakozás várja itt a diákokat, hiszen ezek nemcsak élményt, hanem tanulási lehetőséget is biztosítanak, valamint kulturált kikapcsolódást az ide érkezőknek.

Hornung Ágnes, a családokért felelős államtitkár hangsúlyozta: minden évben óriási a túljelentkezés az Erzsébet-táborokba, idén nyáron összesen több mint 40 ezer látogatót várnak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.