Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Nagyszabású nemzetközi akció indult emberkereskedők elfogására

Közel ezer szakember vett részt az akcióban.

2024. 06. 26. 19:04
rendőrök, bilincs
illusztráció Forrás: police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tizenhét sértettet azonosítottak és tizennégy embert hallgattak ki gyanúsítottként emberkereskedelem miatt egy egyhetes rendőrségi akcióban, amelyet június elején tartottak az Europol, a Frontex és az Interpol szervezésében – közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI).

Az Európai Multidiszciplináris Platform a Bűnügyi Fenyegetettségek Ellen (EMPACT) a hírszerzésre és a bizonyítékokra támaszkodó uniós rendvédelmi kezdeményezés, célja az EU-t érintő legfontosabb bűnügyi fenyegetések kezelése. A június 3. és 9. között tartott EMPACT-akció egyik kiemelt célja az emberkereskedelem azonosítása, valamint felszámolása volt,

a razziában Magyarország mellett több mint negyven állam, valamint az Interpol, az Europol és a Frontex is részt vett.

Az akcióban mintegy ezer szakember működött közre, 4227 embert, 2484 járművet, 866 helyszínt és 3715 okmányt ellenőriztek, 14 magyar állampolgárt hallgattak ki gyanúsítottként emberkereskedelem és kényszermunka, üzletszerű kerítés, prostitúció elősegítése és kitartottság elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A rendőrök 17 sértettet azonosítottak, közülük 12 (ebből hét kiskorú) szexuális célú kizsákmányolás, öt (ebből két kiskorú) kényszermunka sértettje. A nyomozók három új eljárást rendeltek el emberkereskedelem és kényszermunka elkövetésének gyanúja miatt.

A KR NNI debreceni osztályának nyomozói a német hatóságokkal folytatott nemzetközi adatcsere révén azonosítottak egy szolnoki férfit és két bűntársát.

A férfi a gyanú szerint 2023 elejétől egy kiszolgáltatott helyzetben lévő, testi és értelmi fogyatékossággal élő magyar nőt szervezett be németországi prostitúcióra.

A nyomozók mindhárom elkövetőt június 4-én fogták el Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében. A két férfit és a nőt emberkereskedelem és kényszermunka miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették őket.

Borítókép: Illusztráció (Rendőrség)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.