Németh Szilárd: Borbély Lénárd a csepeli Magyar Péter, a háborúpárti dollárbaloldal trójai falova

Csepel polgármestere a helyi Fideszen belüli teljhatalom megszerzésének kísérletétől nyolc év alatt eljutott az Orbán Viktorral szemben induló párt megalapításáig – mutatott rá a Fidesz alelnöke. Németh Szilárd felidézte, hiába nyújtott békejobbot Borbély Lénárdnak, a polgármester teljesen szembefordult kormánnyal és lejáratókampányt indított ellene. Úgy véli, Csepelen a jobboldal egysége a hétvégi választáson állhat helyre, ezért arra kéri a kerületieket, szavazzanak Orbán Viktor jelöltjére, Dudás Zoltánra.

2024. 06. 05. 15:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismét az a veszély fenyegeti a kerületet, hogy visszacsúszik baloldali múltjába, Borbély Lénárd a komcsikat megszégyenítő módon építette ki saját elv- és üzlettársi világát – jelentette ki közösségi oldalán a Fidesz alelnöke. Németh Szilárd rámutatott:

Csepel polgármestere a politikai tevékenységét és a magánéletét is a korrupcióra alapozza.

A kormánybiztos szerint a városvezető 2016 és 2024 között a csepeli Fideszen belüli teljhatalom megszerzésének kísérletétől eljutott az Orbán Viktorral szemben induló párt megalapításáig. Borbély Lénárd a csepeli Magyar Péter, a háborúpárti dollárbaloldal trójai falova – húzta alá.

Németh Szilárd a konfliktus kialakulásáról felidézte, még 2016-ban a Szurkolói Aréna építését véletlenül tudta meg, amelynek kapcsán Borbély Lénárdnak megjegyezte: ez a „fatákolmány” nem való Csepel legdrágább és legpatinásabb telkére a központba. A válasz az volt, hogy ő már ezt eldöntötte. 

Furcsállottam a hozzáállását, mert erre is áttételesen kormányzati forrást költöttek. Később vált számomra világossá, hogy azoknak volt igazuk, akik a beruházásban egy jó kis haveri fabizniszt, működtetésében pedig egy vendéglátóipari egységet láttak

– írta az alelnök, majd hozzátette: „innen aztán nem volt megállás, a totális, teljesen hazug lejáratásomon keresztül, ezért a Fideszből való kizárásukon, a dollárbaloldallal együtt megszavazott kampányköltségvetésen, az álcivil választási párton át a valódi pártalapításig”. Borbély új pártját, a Közösen Csepelért Polgári Pártot a Fővárosi Törvényszék május 17-én vette jogerősen nyilvántartásba.

 

A polgármester visszautasította a békejobbot

Németh Szilárd az elmondása szerint 2016-tól folyamatosan figyelmeztette és többször kérte a polgármestert, hogy ez így nem méltó a Fidesztől nyert karrierjükhöz, sértik a párt alapszabályát, így csak szét fogják verni a polgári oldalt, megbontják az összefogás egységét, súlyosan veszélyeztetik a 2022-es országgyűlési választást. 

Nem hallgattak rám, sőt a 2019-es önkormányzati választás után már szóba sem álltak velem, és brutális külső támadást indítottak ellenem.

 – vélekedett. Mikor már a Soros-médiában és a közpénzen fenntartott önkormányzati lapokban is folytatták a lejárató kampányt, a Fidesz kizárta őket 2022-ben.

 

A fejlesztések nem álltak le Csepelen

A kormánybiztos emlékeztetett, az elmúlt ciklusban két országos léptékű fejlesztés volt Csepelen: a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia és Magyarország legnagyobb köznevelési beruházása a Jedlik Ányos Gimnázium teljes felújítása, korszerűsítése. Mindkettő kizárólag kormányzati forrásból – tette hozzá, majd aláhúzta: 

a Borbély Lénárd vezette önkormányzatnak mindössze annyi köze volt ezekhez, hogy ott gátolta, fúrta, faragta, ahol csak érte. 

„De kerületünkben az utak, járdák, oktatási, egészségügyi, szociális és kulturális intézmények kormányzati pénzből újultak meg, és a játszóterek, parkok is állami támogatással épültek meg – sorolta a politikus. 

Kiemelte, Csepel kapta a kerületek közül toronymagasan a legnagyobb költségvetési Covid- és energiaválság-kompenzációt. – Erre mondták Borbély Lénárdék, hogy meg akartam buktatni őket. Pedig – a központi költségvetésbe általam kiharcolt, kilobbizott, kialkudott – összes ilyen csepeli fejlesztési forrást ők költhették el. Engem még az átadásokra sem hívtak meg – jegyezte meg Németh Szilárd.

Csepelen a jobboldal egysége is a hétvégi választáson állhat helyre, forrhat össze ismét.

– mutatott rá, majd hangsúlyozta: az önkormányzati és az európai parlamenti választás óriási tétje ugyanaz: háború vagy béke. „Június 9-én nekünk, nemzeti-keresztény-konzervatív választóknak Csepelen is el kell mennünk és Orbán Viktor jelöltjére, Dudás Zoltánra kell szavaznunk! Csak a béke! Csak a Fidesz!” – zárta bejegyzését Németh Szilárd.

Borítókép: Borbély Lénárd (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.