Nőket inzultált, még az országból is kitiltották

Több mint négy év börtönbüntetést is kapott a férfi.

2024. 06. 03. 14:45
Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nőkkel erőszakoskodott az a külföldi férfi, akit a Szikszói Járásbíróság több mint négy év börtönbüntetésre ítélt. A Miskolci Törvényszék tájékoztatása szerint a vádlott az augusztus 20-i ünnepségen egy borsodi kisvárosban – trágár kifejezéseket használva – megragadott és fogdosni kezdett egy nőt, majd megpróbálta levenni az alsóruházatát. A sértett segélykiáltására a vele egy társaságban lévők odasiettek, így a férfi távozott. 

A vádlott azonban néhány perccel később két másik nőt inzultált: egyikőjüket simogatni kezdte, majd a másikat – miután az rászólt, és nem hagyta magát megcsókolni – ököllel megütötte, aminek következtében a nő feje a kerítésnek ütődött. 

A terhelt ekkor megpróbálta a sértett ruházatát felhúzni, de nem járt sikerrel, a közelben lévők ugyanis észlelték, mit csinál, és a férfi ismét elszaladt a helyszínről – ismertette a törvényszék.
A bíróság a vádlottat szexuális erőszak kísérletében, garázdaság, testi sértés bűntettében és szeméremsértés vétségében mondta ki bűnösnek, ezért 

halmazati büntetésül négy év négy hónap börtönbüntetésre ítélte, és végleges hatállyal eltiltotta minden olyan foglalkozás gyakorlásától és egyéb tevékenységtől, amelyekben tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végezné vagy ilyen személlyel hatalmi, befolyási viszonyban állna.

A bíróság a vádlottat Magyarország területéről tíz évre kiutasította. Enyhítő körülményként értékelte a bíróság a férfi beismerését, míg súlyosító körülményként esett latba a férfi kitartó szándéka mellett az, hogy a sértettek között fiatalkorú is volt.
Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője enyhítésért jelentett be fellebbezést.


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.