Összeesett egy férfi Székesfehérváron, a felesége mentette meg az életét

A hetven év körüli férfi a kertjében lett rosszul.

2024. 06. 04. 11:34
Budapest, 2022. augusztus 27.
Érdeklõdõk az újraélesztést gyakorolja a mentõnapon a budapesti Városligetben 2022. augusztus 27-én.
MTI/Bruzák Noémi
Fotó: MTI/Bruzák Noémi
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Órák óta fájt a mellkasa egy hetven év körüli férfinak, akihez a székesfehérvári otthonába kérték a mentők gyors segítségét szombaton – osztotta meg közösségi oldalán az Országos Mentőszolgálat.

A mentők felidézték, a beteg, bár nem érezte jól magát, de nem akart kórházba menni, úgy gondolta, egy kis séta után majd jobban lesz, a kertben azonban felesége szeme láttára összeesett.

– Az asszony rögtön mentőt hívott, majd mentésirányító bajtársunk instrukciói alapján megvizsgálta férjét, aki már nem lélegzett. A telefonos utasítások szerint a nő megkezdte a beteg újraélesztését, amit perceken belül helyszínre érkező bajtársaink emelt szinten folytattak. Az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek, és a férfit stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők – számoltak be az esetről.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Bruzák Noémi/MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.