Élő közvetítés
Spanyolország
ÉLŐ
Németország

Pusztítóan indult a viharszezon: máris 1,7 milliárd forintos a kár

A hétvégi viharok okozta károk is hatalmas összegbe kerülhetnek.

2024. 06. 05. 13:13
Nagykanizsa, 2021. július 31.
Villámlások a hosszú expozíciós idõvel, számítógépes programmal több felvételbõl összeállított felvételen Nagykanizsánál 2021. július 31-én.
Nagykanizsa, 2021. július 31.
Villámlások a hosszú expozíciós idõvel, számítógépes programmal több felvételbõl összeállított felvételen Nagykanizsánál 2021. július 31-én.
MTI/Varga György
Fotó: Varga György
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az idei viharszezon első hónapjában a biztosítók több mint 1,7 milliárd forintot fizettek már ki vagy tartalékoltak kárkifizetésekre, ami 

a tavaly májusi összeg kétszeresét közelíti meg

 – közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége. Az összeg tizenhatezer bejelentéshez kötődik. Ez utóbbi adat negyedével több, mint a tavalyi hasonló időszakban. Ezekben az adatokban a hétvégi viharok okozta károk még nincsenek benne, ezek a júniusi statisztikákban jelennek meg, illetve hiányoznak belőlük a mezőgazdasági, ipari létesítményekben és a közintézményekben keletkezett károk is.

A leginkább május 17–25. között, valamint a hónap utolsó napján dúló viharok 

beázások, jégverés, felhőszakadás, villámcsapások másodlagos hatása nyomán növelték a bejelentések számát

leginkább Budapesten, valamint Pest, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Heves, Nógrád, Vas, Hajdú-Bihar, Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében, továbbá Dunakeszi, Érd, Eger, Tápióság térségében.

Ahogyan arról korábban a Magyar Nemzet is beszámolt, hatalmas viharok vannak szerte az országban, szombatra tetőzhet az árvíz Budapesten, ami miatt a rakpartot is lezárhatják.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Varga György)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.