Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Soros karmestere máris üdvözölte hazánk megbüntetését

Gerald Knaus fontos történelmi döntésnek nevezte az ítéletet.

2024. 06. 13. 16:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alig telt el néhány óra a hazánkat elítélő és megbüntető európai bírósági döntést követően, Soros György karmestere az X-en – korábbi nevén Twitteren – máris üdvözölte a határozatot. Gerald Knaus fontos történelmi döntésnek nevezte az ítéletet. 

Knausról azt érdemes tudni, hogy az Euro­pean Stability Initiative (ESI) elnöke, és szoros kapcsolat fűzi Soros György milliárdos tőzsdespekulánshoz. Az osztrák  „társadalomtudósnak" és embereinek minden fontos európai intézménybe bejárásuk van.  Az ESI úgynevezett árnyékjelentéseket, tehát politikai jellegű háttéranyagokat is készít. Knaus nem mellesleg a médiában is otthonosan mozog, befolyással bír a hazánkat rendszeresen bíráló globális sajtó szerkesztőségeire.

Mint köztudott, csütörtökön közzétett ítéletében az Európai Bíróság 200 millió euró, átszámítva mintegy 80 milliárd forint megfizetésére kötelezte Magyarországot, mert a testület szerint hazánk nem tartja tiszteletben az uniós jogszabályokat, egyebek között a nemzetközi védelem megadására és az unión kívüli országok jogellenesen az unió területén tartózkodó állampolgárainak visszatérésére vonatkozó eljárások területén. 

A luxembourgi bíróság továbbá arra kötelezte Magyarországot, hogy fizessen a szabályozás betartásában mutatkozó késedelem minden egyes napjára egymillió euró összegű kényszerítő bírságot, mivel nem teljesítette a bíróság egy 2020-as ítéletében megfogalmazott elvárásokat.

Borítókép: Knaus és Soros (Fotó: Facebook/Gerald Knaus)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.