Szalay-Bobrovniczky Kristóf: Tegyük naggyá Európát!

A tárcavezető német kollégájával Magyarország európai elnökségéről egyeztetett.

2024. 06. 19. 12:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Támogatni fogjuk az európai védelmi ipar és innováció megerősítését, erre vállalkozunk a közeledő magyar elnökség során – közölte szerdán közösségi oldalára feltöltött videójában a honvédelmi miniszter, aki az uniós magyar elnökség jelmondatával indította bejegyzését: Tegyük naggyá Európát!

Szalay-Bobrovniczky Kristóf emlékeztetett: Magyarország hamarosan átveszi az EU soros elnökségi tisztét, ezen belül a védelem és a védelemipar kiemelten fontos területek, Magyarország pedig „stratégiai előrelátással európai és ezen belül is gyakran német képességekre támaszkodik”.

Ezekről tárgyalt Boris Pistorius német védelmi miniszterrel kedden Berlinben – jelezte a tárcavezető, hozzáfűzve, megbeszéléseik minden fontos témát érintettek, így felkészültek a kezdődő európai elnökségre. – A békéhez erő kell, folytatjuk a munkát – hangoztatta Szalay-Bobrovniczky Kristóf.

Borítókép: Szalay-Bobrovniczky Kristóf (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.