Több kilométeres a dugó az M3-ason, lezárták az M6-ost + videó

Szerda reggeli forgalmi és közlekedési információk.

2024. 06. 26. 8:15
Mogyoród, 2023. március 25.
Kilátás a Szent László kilátóból, az M3-as autópályára és a Hungaroring kijáratára, háttérben a Budai hegység. A régi, leégett kilátó helyére épült a Mogyoródi Nõegylet kezdeményezésére társadalmi összefogással 2001-ben. A kilátó kápolna is egyben, ahol középkori királyunk szobra, Sebestyén Zoltán fafaragó alkotása egy földszinti fülkében van elhelyezve a Somlyó-hegy (Gyertyános) 325 méteres tetején, ahol a Makovecz Imre által tervezett fazsindelyes épület áll.
MTVA/Bizományosi: Lehotka László 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû  különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi  igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.
Fotó: MTVA/Lehotka László
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az M6-os autópályán Budapest felé, a Besnyő/Beloiannisz csomópont után baleset történt. A 39-es kilométernél mentőhelikopter érkezett a helyszínre. A forgalmat megállították. Aki teheti, a 6-os főúton kerüljön – figyelmeztetett az Útinform.

Az M3-as autópályán Budapest felé a Bag és Gödöllő közötti terelésnél az erős forgalom miatt telítettek a sávok.

Erős a forgalom az M3-as autópálya bevezető szakaszán, az M0-s autóúti csomóponttól már telítettek a sávok. A munkaterület mögött két-három kilométeres a torlódás.

A 47-es főúton Algyő térségében, a körforgalomnál összeütközött egy személyautó és egy motorkerékpáros. A 213-as kilométernél a Szeged felé haladókat mellékutakra terelik.

A 102-es főúton, Tinnye külterületén összeütközött egy személyautó és egy kamion. A 19-es kilométernél félpályán halad a forgalom.

Villanyoszlopnak ütközött egy gépkocsi Százhalombattán, az Erőmű úton, az Eperfa utca közelében. Az ütközés erejétől az oszlop megdőlt. Az érintett útszakaszt lezárták a baleset miatt.

Összeütközött két gépkocsi Környe térségében, a 8135-ös és a 8155-ös utak kereszteződésében. Az érintett útszakaszon félpályán, irányítás mellett halad a forgalom.

Árokba hajtott és az oldalára borult egy autó a 3404-es úton, Kenderes és Bánhalma között. A baleset miatt a forgalom félpályán halad.

Bajánál, az 55-ös főúti Türr István hídon a vasúti pálya karbantartási munkáit végzik. A 103-as kilométernél a hónap végéig csak egy sávon engedik át a járműveket, így irányonként váltakozva, jelzőlámpás forgalomirányítással halad a forgalom.

 

Tart az aratás

Országszerte zajlik az aratás, emiatt nagyobb számban vesznek részt a forgalomban mezőgazdasági munkagépek, ami fokozott figyelmet követel minden járművezetőtől – hívta fel a figyelmet közösségi oldalán Nagy István agrárminiszter. Emlékeztetett: idén sokkal korábban, június elején kezdődött meg a korai őszi árpa betakarításával az aratás a földeken.

Az alacsony sebességgel haladó mezőgazdasági gépek mögött feltorlódhat a forgalom. A nagyobb sebességgel haladó járművek vezetői csak akkor kezdjenek előzésbe, ha a manőver biztonságosan kivitelezhető és a befejezéséhez szükséges útszakasz jól belátható. A nagyméretű gépeket fokozott óvatossággal és mérsékelt sebességgel érdemes megközelíteni, felkészülve az esetleges irányváltoztatásra – figyelmeztetett a tárcavezető.

A miniszter arra számít, hogy az idei időjárás következtében a nyári betakarítási munkálatok a szokásosnál sokkal előbb befejeződhetnek. Fontos ugyanakkor, hogy a földekről a termények minél hamarabb érjék el a célállomásaikat. Az eredményes aratás, illetve a gazdák szorgalma és kitartása mind-mind hozzájárulnak hazánk biztonságos élelmiszer-ellátásához, amiért nem lehetünk elég hálásak az ágazat szereplőinek – húzta alá Nagy István.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTVA/Lehotka László)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.