Újabb ellenzéki párt elnöke mondott le a kudarc után

A DK és a Jobbik vezetése továbbra is a helyén van.

2024. 06. 25. 8:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Megoldás Mozgalom (Memo) elnöke is bejelentette lemondását a választások után. Huszár Viktor közösségi oldalán közölte, azért döntött így, mert ő is elvárja minden olyan politikustól, aki, ha olyan eredményt ér el, ami sajnos elégtelen, akkor vállaljon felelősséget.

– Az én felelősségem az, hogy a Memo EP-listavezetőjeként a 2022-es választásokon elért az 1,1 százalékhoz képest sajnos visszaeső eredményt tudtunk elérni, a 0,4 százalékra pedig nem tudunk büszkék lenni

– indokolta döntését Huszár, aki hozzátette, csak úgy tud hiteles ember maradni, ha a kudarc után lemond.

A Memo elnöke nem az első, aki a csúfos választási vereség után a lemondás mellett döntött. Közvetlenül az EP-választás után jelentette be lemondását Donáth Anna, a Momentum társelnöke, pár napja pedig Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre is közölte, vállalják a felelősséget a szocialisták csúfos szerepléséért, és lemondanak a vezető tisztségről.

Érdekes, hogy 

egyedül Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnöke ígérte meg korábban kifejezetten, hogy lemond a pártelnöki posztról, ha pártja nem szerez EP-mandátumot, ám végül ezt nem tette meg. 

A párt közelgő tisztújításon dönt az elnök személyéről. A Jobbik mellett a DK is vezetése is stabil, Gyurcsány Ferenc eddig csak beszélt a lemondásáról, de nem utalt arra, hogy meglépné a váratlant.

 

 

Borítókép: Megoldás Mozgalom demonstrációja a Hősök terén (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.