Újabb fordulat: Előkerülhetett VV Fanni holtteste

Május ötödikén emberi csontok kerültek elő az ajkai csónakázótóból – adta hírül a Veszprém Megyei Hírportál. A maradványok azonosítása még hosszú ideig eltarthat, a helyszín tekintetében pedig a szakértők szerint nem lehet kizárni, hogy esetleg a fiatal lány holtteste került elő. Ez pedig megváltoztatna mindent a rejtélyes gyilkossági ügyben.

2024. 06. 06. 9:05
Az utolsó felvétel Novozánszky Fanniról (Fotó: Bors)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Novozánszki Fanni (VV Fanni) 2017 novemberében tűnt el nyomtalanul. Az utolsó, kamerák által rögzített képkockákon alélt állapotban volt látható, a későbbi gyanúsított, B. László karjaiban egy budapesti lakópark mélygarázsában. Mostanra kiderült, a férfi nyereségvágyból támadt a 24 éves nőre, akinek az eltűnéséhez és a feltételezett megöléséhez is köze volt.

B. Lászlót a bíróság egy évvel ezelőtt, 2023 májusában ítélte másodfokon húsz év letöltendő börtönbüntetésre gyilkosságért. VV Fanni holtteste azonban azóta sem került elő. 

Az eltűnése óta eltelt hét évben minden lehetséges helyen keresték, a Dunában, épülő sorházak alapjaiban sikertelenül. A közelmúltban Ajkán előkerült maradványok talán valóban Fannihoz tartoznak, így hét év után búcsút vehet végre tőle családja és jogi képviselőjük, Lichy József ügyvéd, aki szívügyének tekinti, hogy „hazavihesse a lányt” a szülőknek.

Emberi csontokat találtak Ajkán – adta hírül május ötödikén a Veszprém vármegyei hírportál. Mint írták, lakossági bejelentésre mentek ki a rendőrök a csónakázótóhoz, ahol megállapították, hogy emberi maradványokra bukkantak. A rendőrség, szakértők bevonásával, általános közigazgatási rendtartás keretében vizsgálja az ügyet, vagyis megpróbálják azonosítani a maradványokat. Ha megtudják ki volt, akkor már viszonylag egyszerű lesz kideríteni, hogy mi történt vele. 

„Mi is felkaptuk a fejünket  hír hallatán, mert bizonyos összefüggésekben elképzelhető, hogy a maradványok Fanni holttestének maradványai is lehetnek. Abban az összefüggésben, hogy B. László Siófokon töltötte a gyilkosság utáni éjszakát. Fanni holtteste ott volt a parkolóban, a kocsiban. A vádlott másnap Siófokon és a környékén autózott, megfelelő helyet keresve a test elrejtésére. Ajka egy Balatonfelvidéki település, a közelsége miatt pedig elképzelhető olyan cselekménytörténeti kitérő, ami által Fanni holtteste végül nem a Dunába, hanem más helyszínre került eltűntetésre”

– mondta Dr. Lichy a Borsnak. Fanni családjának jogásza szerint a válaszok ott vannak a csontokban, amelyeket a jelenleg is vizsgálnak a szakértők, de egy ilyen azonosítás sokszor hónapokig is eltarthat, mert rengeteg összevetést végeznek. 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.