Következő mérkőzések
Grúzia
15:002024. június 22.
Cseh Köztársaság
Törökország
18:002024. június 22.
Portugália

Utcákat öntött el, udvarokba tört be a víz Vasban

Áradnak a folyók és a patakok Vas vármegyében a szombat éjszaka lezúdult, nagy mennyiségű eső hatására, Szombathelyen a Petőfi-telepen utcákat öntött el, udvarokba tört be, lakóházakat fenyegetett a víz – közölte a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vasárnap délután.

Forrás: MTI2024. 06. 09. 15:44
Gyõr, 2024. június 6.
Árad a Mosoni-Duna Gyõr belvárosában 2024. június 6-án.
MTI/Krizsán Csaba
illusztráció Fotó: MTI/Krizsán Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Petőfi-telepen megelőző védekezést folytatnak, szivattyúk segítségével a telep legmélyebb részéről a Galy-árokba vezették el a felgyülemlett belvizet.

A hazai és külföldi vízgyűjtőkön lehullott, nagy mennyiségű csapadék hatására áradás kezdődött a Rába folyón, amelynek szentgotthárdi szakaszán harmadfokú árvízvédelmi készültséget rendelt el a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság, míg a folyó körmendi szakaszán elsőfokú árvízvédelmi készültség van érvényben.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint késő délután az északnyugati területeken ismét heves zivatarok, felhőszakadások várhatók, viharos széllökésekkel, jégesővel.

A Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a Rába és a Pinka áradása, vízátfolyás miatt jelenleg nem járható Pinkamindszent és az államhatár közötti 8708-as út.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.