Következő mérkőzések
Dánia
18:002024. június 20.
Anglia
Spanyolország
21:002024. június 20.
Olaszország

Várja a jelentkezőket az elitképző

Nemzetközi ösztöndíjakkal is támogatják a hallgatókat.

2024. 06. 04. 13:28
Fotó: Róka László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már csak néhány hétig, június 30-ig lehet jelentkezni a Mathias Corvinus Collegium (MCC) képzési programjaira – tájékoztatta a Magyar Nemzetet az intézmény. Az MCC egyetemi programja egyedülálló, hiszen térítésmentesen személyre szabott, kiscsoportos foglalkozások keretében, több tudományágat felölelve egészíti ki a felsőoktatási tanulmányokat.

Az intézmény missziója, hogy a fiatalok oktatása ne anyagi helyzetüktől függjön, hanem kizárólag a képességeik és motivációjuk szabjon határt, amelynek kibontakoztatáshoz az MCC minden hátteret biztosít.

Az intézménybe belépő diákok már az első évtől kezdve a világ vezető egyetemein oktató és kutató, nemzetközileg elismert szakemberek előadásain vehetnek részt.

Az egyetemi program első állomása a juniorképzés, amelyen a fiatalok a kurzusstruktúrának köszönhetően több tudományterülettel is elmélyülten foglalkozhatnak, elsajátítva az érveléstechnika és a vitakultúra, a politikai filozófia, a logika, a mikro- és makroökönómia alapjait. A személyre szabott, kiscsoportos kurzusokban zajló munka segít kibontakoztatni a diákokban rejlő tehetséget. Az MCC nagy hangsúlyt helyez az idegen nyelvi képzésekre is.

Az intézmény biztosítja a lehetőséget a karrierút tudatos építésére, a kapcsolati tőke bővítésére. A szakmai képzések mellett kiemelten támogatja a közösségi életet, így már

a juniorképzés keretében közös kulturális és rekreációs programok, valamint nívós kollégiumi lakhatás várja a felvételt nyert fiatalokat.

Az MCC tehetséggondozó programjának egyik alappillére, hogy a hallgatókat tanulmányaik során mind tanulmányi, mind pedig nemzetközi ösztöndíjakkal támogatja. Tavaly mintegy 300 MCC-s diáknak nyílt lehetősége, hogy a világ legjobb egyetemein tanuljon, illetve külföldi tanulmányúton vegyen részt.

Az intézmény mindazon, az első egyetemi évüket a 2024/2025-es tanév őszi félévében kezdő hallgatók jelentkezését várja, akik a budapesti, a debreceni, a győri, a miskolci, a pécsi vagy a szegedi egyetem nappali tagozatos hallgatójaként kívánják tanulmányaikat megkezdeni.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTVA/Róka László)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.