Élő közvetítés
Ukrajna
ÉLŐ
Belgium
Szlovákia
ÉLŐ
Románia

Vége a hajléktalanok és prostik világának budai Várnegyedben

A fideszes megválasztott polgármester ígéri, hogy megtisztítja az I. kerületet.

2024. 06. 18. 8:37
20210121 MN Budapest Hajléktalanok Magyar Nemzet fotó:Mirkó István Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rendet, tisztaságot, a hajléktalanság felszámolását, az egyre gyakoribb közszeméremsértő magatartás felszámolását ígérte Böröcz László, akit június 9-én választottak az I. kerületiek polgármesterré.

A baloldali V. Naszályi Mártát októberben váltó fideszes politikus eltökélt abban, hogy 

a Várnegyedet, a Batthyány teret vagy épp a Vérmezőt megtisztítsa a csövesektől, a velük járó kosztól, fekáliától, de a játszóterek közvetlen közelében tanyázó hajléktalanok, az őket kényeztető prostituáltak is kénytelenek lesznek odébbállni. 

Böröcz László a Metropolnak úgy nyilatkozott, megerősítik a közterület-felügyeletet, parkőri rendszert fognak bevezetni. – Folyamatosan figyelemmel fogjuk kísérni a közterületek állapotát és a lehető leghamarabb közbeavatkozunk ott, ahol szükséges – hangsúlyozta a fideszes megválasztott polgármester, aki jelezte, fontos része a kerület rendbetételének, hogy ne legyenek a közterületen ellátatlan hajléktalanok. Ez azt jelenti, hogy októbertől szó sem lehet arról, hogy bárki az utcán végezze kisebb-nagyobb dolgát vagy szexuális életet éljen mindenki szeme láttára. – Akinek segítségre van szüksége, annak segíteni kell, de nem lehet megengedni, hogy a városnegyed élhetetlenné váljon, a városlakókat zaklassák – szögezte le. Böröcz kiemelte, mostanra a Vérmező, a Batthyány tér, a Vásárcsarnok környékén, de legújabban már a Mária téren is megjelentek az ilyen magatartású, ellátatlan emberek. 

– Sok esetben a padokon ülve vagy azok közelében végzik el kis- és nagydolgaikat, ami egészségügyi kockázatokat is rejt magában. Ezért szakemberek bevonásával, a rendőrséggel és a közterület-felügyelettel közösen azonnal felszámoljuk ezt a helyzetet 

– nyomatékosította. Hozzátette,  a baloldali városvezetés évekig szőnyeg alá seperte ezeket a problémákat, mindent megengedtek, ennek következtében fokozatosan egyre rosszabb lett a helyzet, a közterület-felügyelet pedig nem járhatott el a hajléktalanokkal szemben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.