Vesztegetéssel vádolják egy szociális otthon vezetőit

Évente tízmilliót tett zsebre a két, vezető pozícióban lévő nő.

2024. 06. 19. 12:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vesztegetés miatt emelt vádat a Zala Vármegyei Főügyészség két nővel szemben, akik korábban főosztályvezetőként, illetve intézményvezetőként jogtalanul pénzt fogadtak el gyógyászati segédeszközök forgalmazójától. Az intézetben használatos gyógyászati segédeszközöket, például pelenkákat szállító cég képviselőjétől 2019 szeptembere és 2020 áprilisa között rendszeresen és közösen fogadtak el nagyobb pénzösszegeket.

A vádirat szerint a volt főosztályvezető adásvételi szerződést kötött a hozzá tartozó szociális intézmények működéséhez kapcsolódó beszerzések kapcsán egy gyógyászati segédeszközöket forgalmazó budapesti céggel. Az éves szinten tízmillió forint körüli bevétel kapcsán a területi képviselő eleinte úgy forgatta vissza jutalékként a tisztálkodószerek értékesítéséből származó hasznot, hogy egyes termékeket ingyenesen bocsátott az intézmények rendelkezésére.

A vádlott 2019 szeptemberétől készpénzben kérte a kompenzációt, és megbeszélve a vádlott-társával megállapodtak abban, hogy az így kapott készpénzt mindig megfelezik egymással.

Az alkalmanként 150-200 ezer forint pénzösszegeket a területi képviselő negyedévente adta át személyesen az érintetteknek. Az összegeket a vádlott-társ részben az általa vezetett szociális intézmény működésére használta fel, a volt főosztályvezető azonban ismeretlen célra költötte el.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.