Vitézy Dávid: Végre változást tudunk elérni Budapesten!

A főpolgármester-jelölt minden választót arra kért, hogy holnap menjen el szavazni.

2024. 06. 08. 12:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már szimbolikusan is csak egy lépésre vagyunk a Városházától, hiszen holnap önkormányzati választás lesz, ahol végre változást tudunk elérni Budapesten – jelentette ki Vitézy Dávid a budapesti Városháza mellett tartott sajtótájékoztatóján.

Végül azért indultam el a választásokon, mert nagyon dühített az, ami Budapesten történik, hogy bármerre járok, akárcsak a régiónkban, akár Varsóban, Prágában, Pozsonyban, akkor azt tapasztalom, hogy Budapest egy lemaradó pályán van, gyakorlatilag leállt a város fejlődése

– jelentette ki Vitézy, majd hozzátette, az elején legtöbben kinevették őket, és több elemző azt is megkérdőjelezte, hogy egyáltalán a voksok öt százalékát be tudja-e majd gyűjteni. 

Megpróbáltak minket beskatulyázni, betolni a másik oldalra, és kényszeredetten elmondani, hogy abban a koordináta-rendszerben, ahol húsz éve a magyar politika zajlik, mi hova valók vagyunk

– tette hozzá a főpolgármester-jelölt, majd kiemelte, ennek a beskatulyázásnak az eredményeként Karácsony Gergely odáig ment, hogy választási csalásokat követ el, és impresszum nélküli plakátokat helyez ki, ami Vitézy szerint méltatlan Budapest főpolgármesteréhez. 

Vitézy Dávid Szentkirályi Alexandra visszalépésével kapcsolatban elmondta, véleménye szerint a kormánypárt nem őt, hanem egy XXI. századi progresszív urbanisztikai víziót, városfejlesztési víziót támogatott azzal, hogy a jelöltjét a harmadik helyről visszaléptette.

A következő nagy lépés, amit meg kell tennünk, az, hogy meghaladjuk a Karácsony Gergely nevével fémjelzett és kizárólag panaszkodásra, másokra mutogatásra épülő semmittevést, ami a Városházán zajlott az elmúlt öt évben

– emelte ki Vitézy, aki ezen cél érdekében arra kérte a budapestieket, hogy a holnapi választáson szavazzanak rá és az általa vezetett listára. 

Borítókép: Vitézy Dávid (Forrás: Magyar Nemzet)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.