Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia

Vonat és autó ütközött egy jelzőlámpa és sorompó nélküli kereszteződésben + képek

A sofőr a szakadó esőben nem vette észre időben a vonatot.

Forrás: BAON2024. 06. 27. 15:56
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jelzőlámpa és sorompó nélküli – andráskereszttel ellátott – vasúti kereszteződésben történt a baleset, ahol egy utánfutós mikrobusz ütközött a Kunfehértó felől érkező személyvonattal. A balesetben sem a kisbuszban utazók, sem a vonaton tartózkodók nem sérültek meg – hívta fel a figyelmet a Baon.

Kisbusz és személyvonat ütközött Kunfehértó és Kiskunhalas között
Fotó: Baon/Pozsgai Ákos

A lap helyszíni információi szerint a munkásokat szállító kisbusz az 5412-es útról kanyarodott rá a vasúti átjáróra, ahol a tőle balról érkező személyvonat elsodorta a jármű elejét. 

A sofőr elmondása szerint a sűrűn szakadó esőben nem észlelte a közeledő vonatot, ezért hajtott a sínekre, ahol még az utolsó pillanatban sikerült lefékeznie, így a vonat csak a mikrobusz elejét súrolta.

Kisbusz és személyvonat ütközött Kunfehértó és Kiskunhalas között
Fotó: Baon/Pozsgai Ákos

A vonatszerelvény több tíz méterre tudott csak megállni. A helyszínre a kiskunhalasi hivatásos tűzoltók is kiérkeztek, azonban nem kellett beavatkozniuk. A rendőrség és a MÁV munkatársai közösen helyszínelnek a vasúti kereszteződésben.

Kisbusz és személyvonat ütközött Kunfehértó és Kiskunhalas között
Fotó: Baon/Pozsgai Ákos

Ebben a kereszteződésben 2022-ben történt súlyos szerencsétlenség, amikor egy munkásokat szállító személyautó hajtott a sínekre a vonat elé, ahol heten haltak meg a balesetben – emlékeztetett a portál.

Borítókép: A baleset helyszínén készült fénykép (Fotó: Baon/Pozsgai Ákos)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.