A rendőrök életére tört az ámokfutó

Fejszenyéllel ütötte be a szolgálati autó ablakát, majd belehajtott egy rendőrségi mikrobuszba.

Forrás: MTI2024. 07. 17. 12:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Letartóztatta a bíróság azt a jászsági férfit, aki autójával nem állt meg a rendőrök jelzéseire, az életüket veszélyeztetve menekülni kezdett, majd a járműből kiszállva rájuk támadt a hétvégén Pest vármegyében – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség.

Tájékoztatásuk szerint a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság járőrei szombaton akarták igazoltatni a mellettük elhaladó jármű vezetőjét, miután kiderült, hogy az autót ideiglenesen kivonták a forgalomból, nincs érvényes műszaki engedélye és kötelező biztosítása sem. A rendőrök a szabálysértések miatt megkülönböztető fény- és hangjelzést alkalmaztak, de a jármű vezetője nem állt meg, hanem gyorsítani kezdett. 

A férfi többször hirtelen fékezett, veszélyeztetve ezzel a mögötte haladó szolgálati gépkocsi utasainak életét, és más járműveket is erőteljes fékezésre és irányváltásra kényszerített.

A sofőr egy földútra, majd egy szántóföldre kanyarodott, ott megállt, kiszállt a járműből, és egy egyméteres fejszenyéllel elkezdte ütni a rendőrautót. Betörte több ablakát, miközben azt hangoztatta, hogy megöli a járőröket. A támadásban a rendőrök könnyebben megsérültek. 

 

Hiába adtak le figyelmeztető lövést

A férfi ezután visszaült az autójába, majd a felszólítások és a figyelmeztető lövés leadása ellenére elmenekült a főút irányába. Egy másik rendőri egység megkülönböztető jelzést és fénykürtöt alkalmazva követni kezdte. További két járőr egy rendőrségi mikrobusszal megkülönböztető fényjelzést működtetve megállt az úton, hogy akadályozza a menekülő sofőrt. Egyikük a járműben maradt, a másik az úton karjelzéssel próbálta megállítani a gépkocsit. 

Az elkövető erre körülbelül óránkénti kilencven kilométeres sebességre gyorsítva autójával szándékosan beleütközött a kisbuszba. 

A rendőröknek még a becsapódás előtt sikerült elugraniuk.
A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség az ügyben több hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete, továbbá közúti veszélyeztetés és rongálás bűntette miatt nyomoz. A gyanúsított nem tett vallomást. Az ügyészség arról tájékoztatott, hogy a bíróság kedden elrendelte a férfi letartóztatását egy hónapra, azonban a gyanúsított és védője fellebbezett a döntés ellen, ezért a végzés nem végleges.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.