Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. július 06.
Svájc
Hollandia
21:002024. július 06.
Törökország

A szalagkorlátnak támaszkodva nézte az embercsempész, ahogy lángol az emberekkel teli furgonja

Jogerősen tizennégy év fegyházbüntetéssel sújtott szerdán a Szegedi Ítélőtábla egy embercsempészt, aki az M9-es autóúton egy égő furgonban zárva hagyta az általa szállított határsértőket 2021 tavaszán – tájékoztatta a bíróság az MTI-t.

Forrás: MTI2024. 07. 03. 16:12
Zalasárszeg, 2016. január 5.
Tûzoltó dolgozik egy csuklós autóbusz oltásán a 7-es fõúton Zalasárszeg közelében 2016. január 5-én. A teljes terjedelmében égõ, menetrend szerinti járaton 50-60 ember utazott, nem sérült meg senki.
MTI Fotó: Varga György
Fotó: Varga György
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A táblabíróság a férfit aljas indokból, különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletében, valamint bűnszervezetben elkövetett embercsempészés bűntettében mondta ki bűnösnek. A határsértők szállításában neki segítő élettársát szintén bűnszervezetben elkövetett embercsempészés bűntettében találták bűnösnek. A nőt négy év fegyházbüntetéssel sújtották. A vádlottak nem bocsáthatók feltételes szabadságra.

A 21 éves férfi és 26 esztendős élettársa egy nemzetközi bűnszervezet tagjaként – fejenként 30 ezer forintért – szállított határsértőket a szerb–magyar határtól az osztrák zöldhatár közelébe 2021 februárjában.

Március 1-jén is egy személyszállításra alkalmatlan teherautóval vettek fel a szerb határhoz közeli erdős területen nyolc szír állampolgárt, köztük egy kisgyereket.

Az autó azonban menet közben lerobbant, a motortérből füst szivárgott, ezért a vádlott félreállt az M9-es autóúton.

A helyszínre érkező rendőrök kérdésére a vádlott tagadta, hogy bármit vagy bárkit szállítana járművével. A járőrök a füst mellett égett szagot is éreztek, ezért felszólították a férfit a raktér kinyitására. Erre a vádlott azt állította, hogy a hátsó ajtó beszorult. A rendőrök nem tudták kinyitni a raktérajtót, ezért tűzoltókat hívtak a helyszínre, illetve felszólították a férfit a jármű kulcsainak átadására, ám a vádlott szándékosan beletörte a slusszkulcsot a gyújtáskapcsolóba.

A vádlott folyamatosan tagadta, hogy bármit vagy bárkit szállítana, ugyanakkor a járőrök dörömbölést és kiabálást hallottak a teherautóból.

 A tűzoltóknak és a határsértőknek együttes erővel sikerült kinyitniuk a hátsó ajtót és az utasok el tudták hagyni a rakteret. 

A történteket a pár a szalagkorlátnak támaszkodva nézte végig.

A tűzoltóknak sikerült megfékezniük a lángokat, az oltás megkezdésekor a jármű már teljes terjedelmében égett.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: MTI Fotó: Varga György)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.