A taxisokat zsarolta három férfi, a nyomozók lecsaptak rájuk

A bűnbanda több budapesti kerületet is uralt.

2024. 07. 18. 10:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elkapták a nyomozók azt a bűnbandát, akik taxisokat zsaroltak – közölte a rendőrség. A beszámoló szerint B. Tibor és két társa, Z. Elemér és B. Gyula tavaly nyár óta több budapesti kerületben, a budai Várban, a Váci utcában, a Vásárcsarnok, valamint a Hősök tere és a Széchenyi fürdő közelében található taxidrosztoknál kisajátították a szolgáltatást.

B. Tibornak a taxisok hetente fizettek úgynevezett drosztpénzt, majd a többi, ott dolgozó kollégáikat távozásra szólították fel. Amennyiben azok nem mentek el önként, a három férfi erőszakot vagy fenyegetést alkalmazva elzavarta őket, majd ezeken a helyeken ők irányították tovább a szolgáltatást. A 48 éves B. Tibor annak érdekében, hogy az akaratának érvényt szerezzen, többször fenyegette a taxisokat. 

Z. Elemért és B. Gyulát a nyomozók összehangolt akcióban Budapesten fogták el, míg harmadik társuk, B. Tibor ellen elfogatóparancsot adtak ki, amely alapján július 15-én végül önként sétált be a kapitányságra.

B. Tibor önként sétált be a kapitányságra, miután elfogatóparancsot adtak ki ellene (Forrás: Police.hu)

Az elkövetők által használt gépkocsikban tartott kutatások során a nyomozók egy feltehetően gumilövedékes fegyvert, egy kardot, boxert, gázsprayt is találtak, valamint egy nagy értékű autót is lefoglaltak. A három férfit zsarolás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, azóta pedig letartóztatták őket.

A rendőrség közölte azt is, hogy az eljárásban még vizsgálják, hogy történt-e az ügyben egyéb bűncselekmény, illetve más is felelősségre vonható-e. Mint fogalmaztak: 

Nem kizárt, hogy a gyanúsítotti kör bővülni fog.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.