Alsónadrágjában rejtegette a zárjegy nélküli cigaretták árát a szír férfi, de így is lebukott

Letartóztatták.

2024. 07. 25. 11:45
Illegális cigarettagyár Forrás: Nemzeti Adó- és Vámhivatal
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Tatabányai Járásbíróság a július 22-én tartott ülésén meghosszabbította annak a szír állampolgárságú férfinak a letartóztatását, aki zárjegy nélküli cigarettákat értékesített. 

A Tatabányai Törvényszék sajtóközleménye szerint a NAV nyomozó hatósága kutatást tartott egy polgárdi férfi lakóhelyén és személygépkocsijában, ahol jelen volt az elkövető is. 

A kutatás során a nyomozó hatóság csaknem négyezer doboz különböző márkájú jövedéki adózás alól elvont, költségvetési csalásból származó, magyar zárjegy nélküli cigarettát foglalt le, amelyeket a polgárdi férfi a letartóztatott férfitól vásárolt.

 A cigaretták ellenértékének egy részét a szír férfi az előállításakor az alsónadrágjába rejtette, melyet csupán a rendőrségi fogdára történő befogadásakor végrehajtott ruházat átvizsgáláskor találtak meg. A cigaretták kiskereskedelmi forgalmi ára csaknem 270 millió forint. 

A bíróság az ülésén a szír férfi letartóztatását október hó 27. napjáig meghosszabbította, figyelemmel a szökés, bűnismétlés veszélyére, valamint arra, hogy szabadlábon hagyása esetén a bizonyítást veszélyeztetné. A végzést az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított és védő fellebbezést jelentett be ellen, így az nem végleges. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.