Az egész országot megrázta a brutális mészárlás az idősotthonban

Egy közeli kávézóban kapták el az elkövetőt.

Forrás: MTI2024. 07. 23. 18:22
Daruvár, 2024. július 22.
Rendõrök a helyszínen a közép-horvátországi Daruvár idõsotthonában elkövetett lövöldözés után 2024. július 22-én. Legkevesebb öt ember életét vesztette, három pedig megsebesült, miután egy fegyveres férfi behatolt az épületbe és lövöldözni kezdett. Az elkövetõt késõbb a hatóságok õrizetbe vették.
MTI/AP/CROPIX/Zeljko Puhovski
Fotó: Zeljko Puhovski
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyásznapot tartanak szerdán Horvátországban a daruvári idősotthonban történt mészárlás áldozatai előtt tisztelegve – jelentették be a helyi hatóságok. A zászlókat félárbócra eresztik, az iskolai tanóráknak pedig csak egy részét tartják meg.

Egész Horvátországot sokkolta a daruvári idősotthonban hétfő délelőtt történt öldöklés, amelyet egy olyan nyugdíjas katonai rendőr követett el, aki az 1990-es években a délszláv háborúban is harcolt. A kedden lezárult rendőrségi nyomozás adatai szerint

az 51 éves Kresimir Pahoki az otthon öt lakóját, köztük az édesanyját, valamint az otthon egy alkalmazottját lőtte le.

A hét sebesült közül hatan még ápolásra szorulnak, egyikük belehalt a sérüléseibe.

A mészárlás helyszíne (Fotó: Zeljko Puhovski)

A férfinak sikerült elmenekülnie, de a rendőrség az idősek otthonától nem messze található kávézóban elfogta és őrizetbe vette. Az ügyében eljáró bjelovári ügyészség közlése szerint a férfi ellen tizenegy bűncselekmény, köztük illegális fegyverhasználat elkövetése miatt indult jogi eljárás.

Az országos rendőrfőkapitány elmondta, hogy a férfi nem volt ismeretlen a számukra, mert

2012 óta három ízben indítottak vele szemben eljárást a közrend megzavarása, illetve családon belüli erőszak miatt.

A helyi sajtó értesülései szerint Pahoki segítségre szorult volna, mert valószínűleg a háborúban szerzett pszichikai sérülései miatt gyakran fogyasztott alkoholt és viselkedett erőszakosan.

Borítókép: A mészárlás helyszíne (Fotó: MTI/AP/CROPIX/Zeljko Puhovski)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.